Fahrettin Altun basını hedef aldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Basın Mensuplarının Haklarının İyileştirilmesi Çalıştayı"nda basını hedef aldı, "Bırakın beşinci kol faaliyetleri sürdürmeyi ve gerçek anlamda dördüncü kuvvet olarak hareket edin" dedi.

Fahrettin Altun basını hedef aldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Basın Mensuplarının Haklarının İyileştirilmesi Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı.

Video konferans yöntemiyle yapılan çalıştaydaki konuşmasında, tüm enerjilerini “gerçeği anlatmak” için kullandıklarını öne süren Altun, “Dünyanın bir çok yerinde hakikat savunucuları hakikat düşmanlarına karşı yoğun bir mücadele vermek zorundadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da en büyük gücü hakikattir” iddiasında bulundu.

“Basınımızın şerefli mensuplarının hakikatin yanında durduklarını biliyorum” diyen Altun “Üzülerek ifade ediyorum ki basınımızda dışarda fonlanan, etkilere ve yönlendirmelere açık, Türkiye’nin kalkınmasına, dünya milletlerinin gönüllerine girmesine, diplomaside zaferler elde etmesine, adaletsiz dünya sistemine karşı iddialı duruşuna ve sayın cumhurbaşkanımızın millet tarafından desteklenmesine karşı, manipülatif ve provokatif bilgi üreterek ülkesine karşı operasyon merkezlerine dönüşen bir kesim de vardır” ifadelerini kullandı.

Altun, sözkonusu ifadelerle hedef aldığı bu “kesim” için şöyle konuştu:

“Ne yazık ki bu kesimin yeri geldiğinde terör örgütlerinin propaganda aygıtı olarak devreye girdiklerini, ellerindeki medya gücünü bir silah olarak devlete ve millete doğrulttuklarını görüyoruz. Bu noktada bağımsız, yerli ve milli bir medya kavramı son derece stratejik bir önem arz ediyor. Sadece ülkemiz için değil, bölgemiz için, dünyamız için hayati önemi olan bir husustan bahsediyoruz. Medyada marjinal bir şekilde de olsa kendisine yer bulan bu kesimlere ben burada sizin de izninizle bir çağrıda bulunmak istiyorum: Bırakın artık bu topraklarda bu coğrafyada beşinci kol faaliyetleri sürdürmeyi ve gerçek anlamda dördüncü kuvvet olarak hareket edin. Demokrasi içerisinde medyanın olması gereken yerinde olun ve o şekilde davranın. Demokrasi düşmanlığı yapmayın ve demokrasimize hizmet edin.”