Facebook, kızıl bayrak fotoğrafını yasakladı!

Facebook, tam da SSCB'nin Nazilere karşı zafer kazandığı günün yıl dönümünde Reichstag'a dikilen kızıl bayrak fotoğrafını yasakladı.

Facebook, kızıl bayrak fotoğrafını yasakladı!

Facebook, tam da SSCB’nin Nazilere karşı zaferi kazandığı günün yıl dönümünde Reichstag’a dikilen kızıl bayrak fotoğrafını yasakladı.

Amerikan emperyalizminin ihtiyaçlarına göre bir sosyal medya deneyimi sunduğu bilinen, hükumetlere yakın işbirliği yaparak muhalif paylaşımları kaldıran veya cezalandıran, kullanıcı bilgilerini sızdırdığı ve işlediği ortaya çıkan Facebook, son olarak da 9 Mayıs Zafer Gününde İkinci Dünya Savaşını kapatan meşhur Reichstag’a dikilen kızıl bayrak fotoğrafını “topluluk standartlarına uymadığı” bahanesiyle yasakladı.

Facebook, kızıl bayrak fotoğrafını yasakladı!

2 Mayıs 1945 yılında, Berlin Muharebesi sırasında Yevgeny Haldei tarafından çekilen fotoğrafın renklendirilmiş versiyonu, Facebook yöneticileri tarafından düzenlenen algoritma nedeniyle sansüre ve düzenlemeye uğratıldı.

Fotoğrafın eski ve renksiz versiyonunun algoritmaya aynı ölçüde takılmadığı aktarılsa da, Kızıl Ordu’nun zaferini anımsatan paylaşımlarda bulunan çok sayıda kullanıcının yayınladığı fotoğraflar kendiliğinden silindi.

Facebook, artık sık sık ihlal etmek zorunda olduğu kendi “burjuva hukukuna” göre; yalnızca “terör faaliyeti’’, “organize nefret suçu veya şiddet”, “kitlesel veya seri cinayet”, “insan kaçakçılığı” veya “zararlı ya da suç teşkil eden faaliyetlere” karşı topluluk standartları tedbiri getiriyor.