Fabrikada çalıştırılan 26 işçinin testi pozitif çıktı

Gaziantep'te, bir makarna fabrikasında çalıştırılan 26 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı.

Fabrikada çalıştırılan 26 işçinin testi pozitif çıktı

Gaziantep’te, bir makarna fabrikasında çalıştırılan 26 işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, işçilerin temaslı olduğu kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren makarna fabrikasında bir işçi, rahatsızlanınca hastaneye gitti. İşçiye şüphe üzerine yapılan koronavirüs testinin sonucu pozitif çıktı. İşçinin temas ettiği ailesinden 5 kişiye daha virüs testi yapıldı. İşçinin yaşadığı Şehitkamil ilçesine bağlı kırsal Yalankoz Mahallesi karantinaya alınarak, mahalleye giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Bunun üzerine fabrikada çalışan işçilerin tamamına test yapıldı.

25 işçide daha koronavirüs vakası tespit edildi. Filyasyon ekipleri, işçilerin temaslı olduğu kişileri belirlemek için çalışma başlattı.

Gaziantep’in Araban ilçesinde gittiği hastanede şüphe üzerine koronavirüs testi yapılan 2 kişinin sonuçları pozitif çıktı. Virüs tespit edilen 2 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, bu kişilerin temas kurduğu kişilerin de yaşadığı toplam 14 evde karantina uygulaması başlatıldı.