#Evdekal diyen Vodafone, evde kalmak isteyen çağrı merkezi çalışanını işten çıkardı

Geçtiğimiz gün sosyal medyada #EvdeKal etiketiyle paylaşım yapan Vodafone'un, evde kalmak isteyen çağrı merkezi çalışanını işten çıkardığı iddia edildi.

#Evdekal diyen Vodafone, evde kalmak isteyen çağrı merkezi çalışanını işten çıkardı

Geçtiğimiz gün sosyal medyada #EvdeKal etiketiyle paylaşım yapan Vodafone, evde kalmak isteyen çalışan çağrı merkezi çalışanını işten çıkardığı iddia edildi.

Korona virüs salgını sebebiyle sosyal medya üzerinden yapılan “Evde Kal” kampanyasına destek veren Vodafone, geçtiğimiz gün konuyla ilgili çağrı yapmış ve “Bu süreçte milletimizin yanınızdayız” ifadesi kullanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy “Koronavirüs salgınına karşı dünyada olduğu gibi ülkemizde de eşi benzeri görülmemiş tedbirler alınıyor. Bu dönemde, salgından korunmak ve yayılımını önlemek açısından evde kalmak büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullanıştı.

 

Vodafone çağrı merkezi çalışanı Ferhat Ceylan, dün çalışma şartlarını anlattığı sosyal medya paylaşımı  sonrası işten çıkarıldı. Ferhat Ceylan, paylaşımı şu şekildeydi:

“Ben Vodafone’a bağlı çağrı merkezinde çalışıyorum. Kapalı ortamda ortalama 1000 kişiyle çalışıyoruz. Neredeyse aynı yerde yemek yiyor aynı yerlere temas ediyoruz ve hiçbir şey olmamış gibi insanlara hunharca tarife satmamız bekleniyor.

Bırakın biz de evimizde kalalım.”

Ferhat Ceylan paylaşımı sonrasında şirket tarafından aranıp paylaşımını kaldırması istendiği, ardından da işine son verildiğini ifade etti.