Resmen açıklandı: Aytaç Yalman'ın ölüm nedeni koronavirüs!

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüsten öldüğü iddiasına ilişkin bir haber yapan euronews, “iddiayı kendi kaynaklarımızdan doğrulattık” dedi

Resmen açıklandı: Aytaç Yalman'ın ölüm nedeni koronavirüs!

Euronews Türkçe, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüsten öldüğü yönündeki iddiaları doğrulattığını açıkladı.

İddia ilk kez, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk tarafından gündeme getirilmişti.

Öztürk, yaptığı açıklamada Yalman’n ölümü için “GATA’ya sevk ediliyor. Orada malum virüs tanısı konuluyor. Evine gitmek istiyor ve bir kaç gün sonra hayatını kaybediyor. Hiçbir tören yapılmadan defnedililyor. Eşi ve kız kardeşi de karantinada tutuluyor” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam yaptığı açıklamada, koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısının 2’ye yükseldiğini açıklamış ancak ölen erkek yurttaşın yaşını ise 61 olarak vermişti. Hayatını kaybeden Emekli Orgeneral Yalman’ın ise 80 yaşında olduğu biliniyor.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği Aytaç Yalman’ın ölüm nedeni için şu açıklamayı yaptı:

“Eşinin test sonucunun COVID pozitif gelmesi üzerine merhum Aytaç YALMAN’ın klinik tablosunun da uyumlu olduğu dikkate alındığında COVID 19’a bağlı vefat ettiği kanaati oluşmuştur”