Etyen Mahçupyan: Davutoğlu bildiklerini anlatırsa yakın tarih yeniden yazılacak

Danışmanlıktan genel başkanlığa, milletvekilliğinden bakanlığa 17 yıl AKP saflarında bulunan Ahmet Davutoğlu'nun, yaşadıklarını bir gün anlatması halinde yakın 'tarih yeniden yazılacakmış'.

Etyen Mahçupyan: Davutoğlu bildiklerini anlatırsa yakın tarih yeniden yazılacak

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi’nin önde gelen isimlerinden Etyen Mahçupyan, AKP ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

T24’ten Şirin Payzın’a konuşan Etyen Mahçupyan, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye bağımlılığının MHP’nin Erdoğan’a bağımlılığından daha fazla olduğunu söyledi.

Mahçupyan, “Erdoğan yalnız kaldığı zaman ve şu andaki gibi çapsız kadroyla yürüdüğünde oradan iyi bir strateji çıkarma şansı yok; bildiği şeyi yapmaya devam edecektir. Ortağını da unutmadan konuşmak lazım. Tek başına karar alma noktasında değil ve artık olmayacak” dedi.

“ORTAMI HİSSEDİNCE KONUŞACAKLAR”

Mahçupyan, Şirin Payzın’ın “Ahmet Davutoğlu kendi başbakanlık dönemi de dahil olmak üzere şeffaf olarak ne olup bittiğini açıklayacak mı” sorusuna cevabı ise şöyle oldu:

“Ahmet Davutoğlu kendi bildiklerini ve yaşadıklarını anlatırsa bir gün bütün bu yakın tarih yeniden başka türlü yazılacak. Biliyorum çünkü bazı bölümleri dinledim, ancak anlatmak bana düşmez. Biraz o ortamın da olması gerekiyor, kendisine açık olarak da sormak mümkün. Bu olay, tek kişinin konuşması üzerinden olmayacaktır. Aynı anda yavaş yavaş tomurcuklanan bir başka ortamın içinde olduğumuzun hissedilmesi lazım. İnsanlar geçmişe bir çizgi çektiğimizi hissettikleri zaman daha fazla konuşacaklardır.”