Eşini dövüp, çocuklarına istismarda bulunan sanığa tutuksuz yargılama

Gaziantep'te, eşi E.B. adlı kadına şiddet uygulayarak, ilk kocasından olan çocuklarına istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Y.B.'nin yargılanmasına devam edilirken, sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.

Eşini dövüp, çocuklarına istismarda bulunan sanığa tutuksuz yargılama

Gaziantep’te, eşi E.B. adlı kadına şiddet uygulayarak, ilk kocasından olan çocuklarına istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Y.B.’nin yargılanmasına devam edildi. 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, sanığın tutuksuzluk halinin devamına karar verdi.

Kentte 2 çocuğu ile yaşayan E.B., 4 yıl önce ikinci eşi olan Y.B. ile evlendi. Yaklaşık 1.5 yıl önce mahkemeye başvuran E.B., eşinin çocuklarına istismarda bulunarak, kendisini de dövdüğü iddialarıyla boşanma ve ceza davası açtı. Sanık Y.B. hakkında, ‘küçük yaştaki çocuklara istismar’ iddiasıyla 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın dün görülmeye devam edilen duruşmasına tutuksuz sanık Y.B. gelmezken, müşteki çocukların annesi E.B. ile avukatı Bilgehan Sayın katıldı. Davaya Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UÇİM) avukatları da taraf olarak katıldı.

Sanık avukatı, davada, müvekkilinin suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Duruşma savcısı ise açıkladığı mütalaasında sanığın, çocuklara cinsel istismar ve eşi E.B. ile çocukları tehdit suçunun sabit olduğunu söyleyerek, ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti de sanığın tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilmesine karar verdi.