Eşine özel kadro açan rektör görevden uzaklaştırıldı

Eşine özel kadro ilanı yayımlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

Eşine özel kadro açan rektör görevden uzaklaştırıldı

Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu’nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr. Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır.” denildi.

Üç yıl önce Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne enstitü sekreteri olarak eşini atayan Rektör Hüseyin Bağ, Personel Daire Başkanlığı için açtığı başka bir ilan için “kriterleri sağlayan tek aday yine eşi Derya Bağ olduğu” haberlere konu olmuştu.

AKILLARA ÖSYM BAŞKANI GELDİ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağ’ın görevden uzaklaştırılması, bir başka skandalı akıllara getirdi.

Türkiye’deki sınavların merkezi olan ÖSYM’nin Başkanı Halis Aygün de, ÖSYM’ye atanmasının ardından Kocaeli’nde matematik öğretmeni olarak görev yapan eşi Gül Aygün’ü ÖSYM’ye almıştı.

Geçen yıl Halis Aygün, Kocaeli İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi’nde Matematik Öğretmeni olarak görev yapan eşi Gül Aygun’ü de 1 yıl süre ile aylıklı izinli olarak görevlendirme yöntemi kullanılarak ÖSYM’de görevlendirmişti.

Halis Aygün’ün eşiyle ilgili isteğine Milli Eğitim Bakanlığı da onay vermişti.