Esenler'de Tevfik Göksu dağıtmış, 'tanıdıklar' toplamış

Tevfik Göksu'nun başkan olduğu AKP’li Esenler Belediyesi’nde açılan milyonlarca liralık ihalelerin, AKP’nin eski İstanbul il yöneticisi, Esenler eski ilçe yöneticisi ve eski bir muhtar kazandığı ortaya çıktı.

Esenler'de Tevfik Göksu dağıtmış, 'tanıdıklar' toplamış

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler Belediyesi’nde “tanıdık”lara giden ihalelerin yalnızca eski İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’a giden “aydınlatma ve led ışıklandırma” işi ile sınırlı olmadığı öğrenildi.

Sözcü‘den Özlem Güvemli’nin haberine göre, belediyenin açtığı “Vatandaş hizmet yönetim portalı hizmet alımı işi” ihalesini 223 bin liralık teklifin sahibi Asist Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Haberleşme Limited Şirketi kazandı.

Habere göre bu şirketin en büyük ortağı da parti teşkılatının da yönetiminde olmuş biri isim. Erkan Gül isimli bu kişinin AKP İl Yönetim Kurulu üyeliği yaptığı belirtiliyor.

Yine belediyenin “Prestij yol uygulaması” ihalesini ise 5 milyon 289 bin 459 TL’lik teklifin sahibi eski muhtar Muharrem Söğünmez kazanmış.

Dün ortaya çıkan bilgiyle, belediyenin aydınlatma ve led ışıklandırma işi için düzenlediği ihaleyi 1 milyon 865 bin 901 TL’ye Esenler AKP İlçe Başkanlığı’nda görev almış Kasım Albayrak’ın şirketi aldığı öğrenilmişti.