Esenler'de bazı meydan ve sokaklara 'HES' kodu şartı

Esenler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Dörtyol Meydanı ile yaya sirkülasyonunun en fazla olduğu Davutpaşa Caddesi’ne HES kodu ile girilmesini kararlaştırdı.

Esenler'de bazı meydan ve sokaklara 'HES' kodu şartı

İstanbul’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle 5 Kasım’da toplanan Esenler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçedeki vaka sayılarını azaltmak ve yayılma hızını önlemek için bir ‘garip’ tedbir aldı. Kurul, bir meydan ve bir caddeye HES kodu ile girilmesini kararlaştırdı.

Esenler’in en büyük meydanı olan Dörtyol Meydanı ile yaya sirkülasyonunun en fazla olduğu Davutpaşa Caddesi’ne Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile girilmesi kararını alan kurul ayrıca, ilçedeki kapalı ve açık pazar alanlarında tezgah kuran pazarcılara ve çalışanlara da HES kodu zorunluluğu getirdi.

HES kodu bulunmayanlar meydan ve caddeye alınmazken, kaçak giriş yapanlara cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Bugün başlayan uygulama kapsamında Esenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince, Dörtyol Meydanı ve Davutpaşa Caddesi’nde denetimler yapıldı. Denetimlerde HES kodu olmayan vatandaşların alanlara girişine izin verilmedi. Ayrıca, kapalı ve açık pazar alanlarındaki çalışanlara yönelik de uygulama yapıldı.

Zabıta ve Ruhsattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Gökçebaş denetimler sırasında, “İstanbul’da artan vakalardan sonra Esenler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu olarak vaka sayısını nasıl azaltabilir konulu bir toplantı yaptık. Sirkülasyonun fazla olduğu Esenler’in en büyük meydanı olan Dörtyol Meydanı’nda HES uygulamasına geçtik. HES kodu uygulamasıyla temaslı ve koranavirüs olan vatandaşları tespit ederek topluma bulaştırmasını engellemeye çalışacağız. Temaslının kendini korumasından çok toplumu koruması da önemli. Bu uygulama bilinçli davranmaya da katkı sağlıyor. Hizmet binalarımızda çalışanları her gün HES koduna tabii tutuyoruz. İş yerlerine bu uygulamayı teşvik etmek için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.