Esad: Batı'nın tehditlerine ve isteklerine uymuyoruz

Suriye Cumhurbaşkanı Esad: Biz anayasayla yaşayan bir devletiz.Anayasadan başka hiçbir şeye uymuyoruz

Esad: Batı'nın tehditlerine ve isteklerine uymuyoruz

Russia-24 kanalı Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir röportaj gerçekleştirdi. Suriye Cumhurbaşkanı Esad röportajda Türkiye ile ilişkilere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’ye karşı hiçbir zaman saldırgan tutum beslemediklerini söyleyen Esad, iki ülke arasında yaşanan ihtilafın akıl dışı olduğunu kaydetti.

Esad, “Suriye’nin Türkiye’ye karşı beslediği büyük veya küçük düşmanlıklar nelerdir? Herhangi bir düşmanlık yok… Suriye ve Türkiye arasında evlilikler, ortak aileler ve hayati ortak çıkarlar mevcut. Kültürel alışveriş tarihte hep oldu, yani iki taraf arasında ciddi anlaşmazlıklar olması bizim için akıllıca değil” açıklamasında bulundu.

Esad,”Tabii ki Türklerden bahsederken kardeş halk gibi bahsediyoruz. Şimdi Türk halkına soruyorum; Suriye’yle sorununuz ne? Uğruna Türk vatandaşlarının ölmek zorunda olduğu mesele nedir?” dedi.

Esad, “Bir anayasa var. Ve biz anayasayla yaşayan bir devletiz. Batının tehditlerine ve isteklerine uymuyoruz. Anayasadan başka hiçbir şeye uymuyoruz. Başkan ya da parlamento ile ilgili anayasal gereklerin yerine getirilmesini birkaç kez ertelememiz istendi. Savaş sırasında onları reddettik, seçimler birkaç ay içinde yapılacak, ne olursa olsun zamanında yapılacaklar. “dedi.

*Röportajın tamamı 5 Mart Perşembe günü yayınlanacak.