Ermenistan’da Rus helikopteri düşürüldü: 'Yanlışlıkla vurduk' açıklaması

Rusya, Nahcivan sınırı yakınında Ermenistan hava sahasında bir helikopterinin taşınabilir hava savunma sistemiyle vurulduğunu duyurdu.

Ermenistan’da Rus helikopteri düşürüldü: 'Yanlışlıkla vurduk' açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Nahcivan sınırının yakınındaki Ermeni yerleşimi Yerash’ın hava sahasında Rus yapımı bir Mi-24 helikopterinin düştüğünü, helikopterin taşınabilir hava savunma sistemiyle vurulduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, düşen helikopterin karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sistemi ile vurulduğu belirtildi.

Sputnik‘in aktardığına göre açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“9 Kasım tarihinde Moskova saatiyle yaklaşık 17.30’da (TSİ ile aynı) Nahcivan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan Cumhuriyeti) sınırının yakınındaki Ermeni yerleşimi Yerash’ın hava sahasında, 102. Rus askeri üssünün konvoyuna Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından geçerken refakat eden Rus Mi-24 helikopteri karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sisteminden ateşe tutuldu. Füzenin isabet etmesi sonucunda helikopter kontrolü kaybetti ve Ermenistan topraklarında dağlık araziye düştü.”

Rusya’nın Ermenistan’daki askeri üssünün helikopterin düşürülmesinden kimin sorumlu olduğunu soruşturduğu belirtildi.

2 ÖLÜ, 1 YARALI

Açıklamada ayrıca Ermenistan’daki Rus helikopterin düşmesi sonucu mürettebattan 2 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin ise orta derece yaralanmalarla ana hava üssüne tahliye edildiği belirtildi. Rusya’nın 102. Askeri Üssü komuta merkezinin, helikoptere ateş edenlerin kimliğini tespit etmek için soruşturma başlattığı ifade edildi.

AZERBAYCAN: YANLIŞLIKLA VURDUK

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın olay üzerine “Bu akşam hava savunma sistemlerimiz Nahcivan’da yanlışlıkla Rus helikopterini vurdu. Bu durumdan üzüntülüyüz.” açıklaması yaptığı belirtildi.