Erken seçim iddiası: AYM kararı sandığı getirir

Anayasa Mahkemesi'nin "16 Nisan 2017 Referandumu'nu iptal edebileceği" ihtimali erken seçim hesaplarına zemin oluşturuyor.

Erken seçim iddiası: AYM kararı sandığı getirir

Erken seçimin kapıda olduğuna ilişkin söylenti ve iddialar AKP çevreleri tarafından reddedilse de 16 Nisan 2017 referandumunun Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun bu konuda belirleyici olacağı belirtiliyor.

CHP 25-26. dönem milletvekili Haluk Pekşen Anayasa referandumu sırasında, seçme hakkı ve ifade özgürlüğünün açık şekilde ve ağır hukuka aykırı kararlarla ihlal edildiği” iddiasıyla Yüksek Mahkeme’ye başvuruda bulunmuştu.

Konuyu köşesine taşıyan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Haziran sonunda veya sonrasında bir seçim olasılığı konusunda Cumhur ve Millet ittifaklarında da “olur” veya “olmaz” diyenlerin sayısının eşit olduğuna dikkat çekti.

Cumhur İttifakı içindeki erken seçim beklentisinin nedeninin CHP’li Haluk Pekşen’in başvurusu olduğunu söyleyen Sarıkaya, Pekşen’in başvurusunun yakında sonuçlanabileceğini belirten iktidar paydaşlarından bazılarının “AYM’den son dönem umulmadık kararlar çıkıyor. Eğer hak ihlali görürse seçimin gerekçesi olur ve sandık gelir” görüşünde olduğunu aktardı.

Sarıkaya yazısında İstanbul başta olmak üzere bazı ilçe seçim kurullarında yaşanan hareketliliğin de sandık beklentisini tetiklediğini belirtti.