Erdoğan'ın tekmeci müşaviri hala utanmıyor

Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği katliam sonrası madenci yakınını tekmeleyen, dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, katliamın yıl dönümünde tuhaf bir paylaşım yaptı.

Erdoğan'ın tekmeci müşaviri hala utanmıyor

301 kişinin can verdiği Soma İşçi Katliamı’nın üzerinden bugün itibariyle tam 6 yıl geçerken, katliamın ardından unutulmayan bir diğer an ise o dönem Başbakan olan Erdoğan’ı protesto eden bir gence Erdoğan’ın müşaviri olan Yusuf Yerkel’in attığı tekme olmuştu.

Yusuf Yerkel, olaydan sonra 7 günlük iş göremezlik raporu almıştı. Sağlık raporunda Yerkel’e ‘tekme attığı sağ dizde kızarıklık ve yumuşak doku şişliği’ tanısı koyulduğu ortaya çıkmıştı.

Yerkel’in attığı tekme ve aldığı iş göremezlik raporu kamuoyunda tepkilere neden olurken, tekmelediği madenci yakını 10 ay hapis ve para cezasına çarptırılmıştı.

Görüntülerden 4 yıl sonra bir açıklama yapan Yerkel, “günah keçisi” ilan edildiğini öne sürüp tekmelediği kişiyle “helal”leştiğini ve “özür” dilediğini söylemişti.

Yerkel, katliamın 6. yıldönümünde yeniden hatırlanan tekme fotoğrafı üzerine bir kez daha “açıklama” yaptı. Tekmeci müşavir, Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, Soma’nın adını anmadan verdiği mesajında olayla ilgili “yalan” imasında bulunup “Gerçeklik/hakikat sahip olduğunuz nefretinizi meşrulaştırmadığında yalanlara sarılırsınız. Yalanların hakikatten daha fazla itibar görüyor olması bundan. Nefretine sadık olana hakikat görünmez…” ifadelerini kullandı.