''Erdoğan’ın Saray’dan Meclis'e gidişinin, halka maliyeti 5 milyon TL''

Erdoğan’ın Saray’dan Meclis’e gidişinin 5 milyon TL’ye mal olduğunu belirten CHP’li Ali Mahir Başarır, faturasının ise halka kesildiğini söyledi.

''Erdoğan’ın Saray’dan Meclis'e gidişinin, halka maliyeti 5 milyon TL''

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın ilk 7 aylık harcamasının 161 milyon TL olduğunu paylaştı.

CHP’li Başarır, ”18 yıllık AKP İktidarının finalinde, bir acı reçete açıklandı ya da açıklanacak. Bu acı reçeteyi, işçi, köylü, emekli, öğrenci mi çekecek yoksa ‘Saray Yönetimi ve Bürokratlar’ mı çekecek? Kamuda kullanılan 125.000 tane makam aracı var. Bu rakam, Almanya’da 8 bin, Fransa’da 9 bin, Japonya’da 10 bin. Ama reçete; halka. ‘’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın, ilk 7 aylık harcamasının 161 milyon TL olduğunu belirten Başarır, ‘’Saray ile meclisin arası 5 kilometre. Türkiye’nin en iyi korunan iki kurumu. Cumhurbaşkanı’nın Saray’dan meclise gidiş-gelişinin, halka maliyeti 5 milyon TL. Ama reçete; halka” ifadelerini kullandı.

Başarır, ”Beyefendi, 1100 odalı sarayda, Marmaris’te sarayda, Ahlat’ta sarayda. Şimdi de Kıbrıs’a saray yapacakmış. Siz cumhurbaşkanı mısınız yoksa ‘Saray müteahhiti’ misiniz? Ülkeye yapacağını yaptın, bari Kıbrıs’a dokunma. Kimin parasıyla Kıbrıs’a saray yapıyorsun? Somali’nin IMF’ye olan borcunu kimin parasıyla ödüyorsun?

Kıbrıs’a 7 uçakla gidiyorsunuz piknik yapmaya. Bir uçağa sığamıyor musunuz? Ama bu ülkenin Kıbrıs Fatihi Karaoğlan tarifeli uçakla gidiyordu Kıbrıs’a. Karaoğlan ve Türk Askeri, 1974’te Kıbrıs’ı kurtarmaya 7 uçakla gitmedi ama pikniğe 7 uçakla gidiyorsunuz. Ama acı reçete; yine halka. Cumhurbaşkanı’nın 14 tane uçağı var, neden?’’ ifadelerini kullandı.