Erdoğan'ın önceliği sanayinin çarkları!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavisle mücadele için atılacak adımlarla ilgili sürece ilişkin "Bu süreçten çıktığımızda daha büyük fırsatlar bizi bekliyor olacak" dedi.

Erdoğan'ın önceliği sanayinin çarkları!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele için toplanan zirvenin başlangıcında bir konuşma yaptı.

Erdoğan açılış konuşmasında hassasiyet olarak ağırlığı piyasada çarkların dönmesine ve patronların karlılığının devam etmesine verdi.

Erdoğan’ın konuşması şöyle:

“-Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs hastalığı ile ilgili değerlendirme toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımızın ardından milletimize sesleneceğiz. Detaylı bir şekilde dünyada ve ülkemizdeki durumu anlatacağız.

-Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili tedbirleri peyder pey hayata geçirdik. Geçirmeye de devam ediyoruz. İpin ucunu asla bırakamayız. Sanayinin çarklarının dönmesini sağlamak elbette kolay değildir. İnşallah bugün burada alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız. Bugün burada bir taraftan sabır, bir taraftan dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum.

-Ağustos 2018’de yaşadığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden kurtulmaya, işlerin yoluna girmeye başladığı dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır.

-Devlete düşen görevler yanında özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumluluklarının olduğu açıktır. Bu süreçten çıktığımızda daha büyük fırsatlar bizi bekliyor olacak

-Önümüzdeki birkaç haftalık süreci iyi yönetirsek umduğumuzdan güzel bir tablo bizi bekliyor.

-* Şu an en iyi konumda biz varız. Bizden sonra Almanya geliyor. İngiltere ve Fransa’nın durumu bizle mukayese edilmeyecek kadar kötü.