Erdoğan'ın 'mütevazı' sarayı açılıyor

Bitlis Ahlat’ta Van Gölü kenarında inşa edilen, en az 125 milyon TL olduğu belirtilen Cumhurbaşkanlığı Köşkü yarın Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak törenle açılacak.

Erdoğan'ın 'mütevazı' sarayı açılıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yazlık saraylarından” biri olarak nitelenen ve Bitlis Ahlat’ta inşa edilen, Cumhurbaşkanlığı Köşkü yarın açılıyor. Köşkün açılışı, Erdoğan’ın katılacağı törenle yapılacak.

Açılış öncesi konuşan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, “Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin tarihi bir dönüm noktası olduğunu” öne sürüp şu ifadeleri kullandı:

“Ahlat’ta festival ötesi bir konu var. O da sayın Cumhurbaşkanımızın bütün şark vilayetlerine aslında iltifat ettiği ve halkı kucakladığı tarihimize de ecdadımıza da sahip çıktığı bir icraattır. O da Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’dir. Bu külliyenin açılışını tarihi bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Mini bir külliye ama bu sembolik külliyenin Türkiye’de ne manaya geldiğini vatanımızın birliği, dirliği anlamında nasıl bir iltifat olduğunu hepimiz biliyoruz”.

‘MÜTEVAZI’ SARAY İÇİN YASA MADDESİ ÇIKARILMIŞTI

Yandaş Habertürk yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz haftalarda Ahlat’ta inşa edilen Cumhurbaşkanlığı köşkünü Bilal Erdoğan’la birlikte gezip gözlemlerini anlatmıştı. Yandaş yazar, “son derece mütevazı” bulduğu köşkün inşa edilmesini de “kesinlikle doğru karar” diyerek savunmuştu.

Van Gölü kıyısına köşk inşa edilebilmesi için ‘torba yasa’yla yasa maddesi çıkarılmıştı. Ancak söz konusu madde Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmesine rağmen proje devam etmişti. Köşkün maliyetinin en az 125 milyon TL olduğu belirtiliyor.