Erdoğan'ın millet bahçelerine 16 milyar lira ödenecek: 7 bakanlığın bütçesini solladı!

Millet bahçeleri için açıklanan tutar aralarında İçişleri, Çevre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da bulunduğu 7 bakanlığın 2021 yılı bütçesinin çok üstünde.

Erdoğan'ın millet bahçelerine 16 milyar lira ödenecek: 7 bakanlığın bütçesini solladı!

TBMM Genel Kurulu’nda, Bakanlığının 2021 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olan millet bahçelerinin maliyetini de açıkladı.

Bakan Kurum, “Şu anda yatırım değeri 16 milyar lira olan, 78 ilimizde 50 milyon metrekare büyüklüğünde, 278 millet bahçesi yapıyoruz; 42’sini tamamladık, inşallah öbürlerini de en kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Kurum’un açıklamasına göre millet bahçelerine ödenecek toplam tutar 16 milyar lira olacak. Bu tutar, Türkiye’deki 7 bakanlığın 2021 yılı için ayrılan bütçesini de geride bırakıyor.

Sözcü‘nün haberine göre, millet bahçelerinin bir yıllık bütçesini geride bıraktığı bakanlıklar şöyle:

BAKANLIK BÜTÇELERİ

  • Ticaret Bakanlığı: 6 milyar 585 milyon
  • Dışişleri Bakanlığı: 5 milyar 786 milyon
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: 3 milyar 999 milyon
  • İçişleri Bakanlığı: 10 milyar 665 milyon
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı: 6 milyar 16 milyon
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: 11 milyar 918 milyon
  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 3 milyar 378 milyon

KANAL İSTANBUL EN ÇEVRECİ PROJEYMİŞ

Kanal İstanbul için “Türkiye’nin en çevreci projesi” diyen Bakan Kurum, konuşmasında Kanal İstanbul için de adımların atıldığını belirtti. Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet tarihimizin en büyük dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. İstanbul Boğazımızı koruyacak, millet bahçeleriyle, ekoloji koridorlarıyla Türkiye’nin en çevreci projesi olacak Kanal İstanbul Projesi’nin adımlarını atıyoruz.”