Erdoğan'ın katılımıyla 'medrese' açılıyor

Rektör Şentürk üniversitede verilecek eğitim için, "İslam medeniyetinden, kültürümüzden ve tarihimizden tevarüs ettiğimiz fütüvvet gençlik ahlakını öğrencilerimize sunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın katılımıyla 'medrese' açılıyor

Temeli 22 Ekim 2018’de İstanbul Başakşehir’de atılan İbn Haldun Üniversitesi’nin (İHÜ) resmi açılışı 19 Ekim 2020 Pazartesi günü gerçekleştirilecekken AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’da açılışa katılacak.

‘Külliye’ diye tabir edilen üniversite kampüsüne ilişkin açıklamada bulunan İHÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, üniversitenin eğitim anlayışını “gelenekli yenilikçilik” olarak tanımlarken, Osmanlı-Türk mimarisi örnek alınarak inşa edildiğini ifade etti.

“MEDRESE ANLAYIŞINI YANSITTIK”

Rektör Şentürk, kampüsten bahsederken şöyle konuştu:

“Osmanlı ve Selçuklu medrese anlayışını yansıttık. İç avlulardaki 6 köşeli kırmızı tuğlalar da Osmanlı eğitim mimarisini yansıtıyor. Külliye planlanırken mimarlarımız Atik Valide Külliyesi, Fatih ve Süleymaniye medreselerini incelediler. Buralardaki mimari anlayışı modern dünyaya taşıdılar.”

“İSLAM MEDENİYETİNDEN…”

Şentürk dünyada genel olarak eğitim sisteminde liberal ahlak anlayışının hakim olduğunu belirterek, “Bir taraftan akademik eğitim diğer taraftan liberal ahlak anlayışı veriliyor. Liberal ahlak anlayışı da bireyin özerkliğine dayalı. Biz ise bu liberal gençlik ahlakına alternatif olarak İslam medeniyetinden, kültürümüzden ve tarihimizden tevarüs ettiğimiz fütüvvet gençlik ahlakını öğrencilerimize sunmak istiyoruz. Bunu da külliyemizin ortasına inşa ettiğimiz 8 köşeli fütüvvet havuzuyla sembolize etmiş olduk. Havuzun etrafında bu değerler yazılı” dedi.