Erdoğan'ın imzasıyla görevden alınan komutana 'çete reisi' suçlaması

Ordudaki cemaatçilerin tasfiyesinde kullanılan 'FETÖMETRE'yi devreye sokan isim olarak bilinen Yaycı'ya yapılan suçlamada, kendisi için 'çete reisi' denildiği belirtiliyor.

Erdoğan'ın imzasıyla görevden alınan komutana 'çete reisi' suçlaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Yaycı, Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. ‘FETÖ’nün hedefinde’ denilen Savcı’nın görevden alınması, günlerdir önemli tartışma konusu haline gelirken hakkındaki dosyanın içeriğine ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün aktardığına göre Milli Savunma Bakanlığı onayıyla savcılığa sevk edilen dosyada Yaycı’dan “çete reisi”, 3 subay ve 2 astsubay için “çete üyeleri” olarak söz ediliyor.

Öztürk’ün bugünkü yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Yaycı’nın, savcılığa sevk edildiği dosyanın konusu güdüm telinin muayenesi. İhaleyi almış ve parası ödenmiş firma muayene sürecinden şikâyetçi oluyor ve kendisine zorluk çıkartıldığını söylüyor. MSB Teftiş Kurulu soruşturma açıyor. Sürece dahil olmamasına, her işlemin Deniz Kuvvetleri Komutanı onayıyla yapılmış olmasına rağmen Yaycı soruşturmaya dahil ediliyor. Yaycı üstelik çete reisi ve Gölcük’teki Torpido Test İstasyon Komutanlığı’nda görevli 3 astsubay ve 2 subay da çete üyeleri olarak ihaleye fesat karıştırmaktan savcılığa MSB onayı ile sevk ediliyor.”

“Peki amiralimize isnat edilen suç ne?” diye soran Öztürk, yazısına şöyle devam ediyor:

“‘Niye muayeneden doğrudan geçirtmedin de bu emirleri verdin, niye İstihbarat Başkanı’nın söylediklerini ve ihbar mektuplarını dikkate aldın, ihaleye fesat karıştırdın.’ Ortada suç da, zarar gören de ve suç isnat edilecek kişi de yok. FETÖ’nün, Yunanistan’ın hedefi haline gelen Yaycı’nın, ortada isnat edilecek suç olmadığı halde hakkında ‘ihaleye fesat karıştırmaktan’ soruşturma açılması, FETÖ’cüleri cesaretlendirir.”