Erdoğan'ın hedefinde İstanbul Sözleşmesi var: Gözden geçireceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın haklarına önemli kazanımlar getiren ancak dincileri kızdıran İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden ele alacaklarını söyledi.

Erdoğan'ın hedefinde İstanbul Sözleşmesi var: Gözden geçireceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün iki saat süren AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında parti kurmaylarına güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Parti kurmaylarına güncel siyasi gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, erken yaşta evliliklerle ilgili yasal düzenleme konusunda, “Yeni infaz çalışmasında değerlendireceğiz. Maddeye yedirebiliriz. Nihai kararı vereceğiz” dedi. Geçmişte de “erken yaşta evlilik” konusu Meclis’e gelmiş ancak AKP tepkilerin ardından geri adım atmıştı.

Toplantıda Türkiye’nin kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında kabul ettiği ve kadın haklarına önemli kazanımlar getiren İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmalar da gündeme geldi. Erdoğan, konuyla ilgili “sıkıntı”ların Yüksek İstişare Kurulu’nda da konuştuklarını belirterek, “İstanbul Sözleşmesi’ni bir daha gözden geçireceğiz. Bununla ilgili çalışma yapacağız” dedi.

‘YENİ DARBE’ SÖYLENTİSİ: KONUŞMAYIN

Hürriyet’in aktardığına göre, özellikle hükümete yakınlığıyla bilinen yazarların son dönemde gündeme getirdiği “yeni darbe” söylentileri hakkında da konuşan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Bu yönde söylentilerle vatandaşın aklını bulandırmaya çalışıyorlar. Darbe falan yok. Bu söylentileri çıkaranlar maksatlı yapıyorlar. Bu saatten sonra kim darbeye niyetlenecek? Milletimizin gerekirse neyi var neyi yok yine meydanlara çıkacağına inanıyorum. Kurumlarımız teyakkuz halinde. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil. (Milletvekillerine) Darbe konusunun üzerinde çok konuşmayın, dillendirmeyin. Paylaşım ve konuşmalarınızda çok hassas davranın. Birlik ve beraberlik zamanı.”