Erdoğan'ın desteklediği dernekten 'dindar nesil' kampı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “dindar nesil” projesi için çalışan ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, imam hatip lisesi öğrencileri için Kocaeli’nde “Diriliş” kampı düzenleyecek.

Erdoğan'ın desteklediği dernekten 'dindar nesil' kampı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yanınızdayım çünkü oğlum, sizin aranızda, sizden biri” diyerek destek verdiği ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, çocukları kendi saflarına çekmek için Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eğitim alanındaki boşluklarını doldurmaya devam ediyor.

Cumhuriyet‘ten Ozan Çepni’nin haberine göre, ÖNDER, son olarak imam hatip öğrencileri için Kocaeli’nde “Diriliş” adlı kış kampı düzenleyeceğini açıkladı. ÖNDER’in “Kardeşim Dedim” temalı kamplarındaki AKP’nin “dindar nesil” projesini temel alan ilişkin detaylar dikkat çekti.

Derneğin gençlik yapılanması olarak kendini adlandıran GENÇÖNDER (Önder İmam Hatipliler Derneği Gençliği) amacını “1958 yılından itibaren iman ve irfan aşkıyla yoğrulmuş, bir gençlik hedefini ideal olarak belirlemiş ve bir neslin öncüsü konumunda olan imam-hatip davasını bugünde taşıyıp günümüz gençliğine dair hedeflerimizi davalarımızla buluşturma gayreti” olarak açıkladı.

Türkiye genelinden İHL öğrencilerinin davet edildiği kamplar için “İmam-hatipli olmak bir okul okumak yahut diploma sahibi olmak değil; iman ve ahlak ile yoğrulmuş, ümmet ve milletinin sorunlarına duyarlı, asgari manevi şartları barındıran bir misyonu ifade etmektir. Yani imam hatip sadece bir liseden ibaret değil bir misyon ve davadır ki tüm ülkemiz gençliğini ve bireylerini kapsamaktadır. Bu doğrultuda arzu ettiğimiz yeni bir dünyanın ilk adımları ise biz inanıyoruz ki düzenlediğimiz bu kamplarda gençlerimizle birlikte atılmaktadır” denildi. Kampların teması da “imam hatiplilerin kardeşlik bağını kuvvetlendirmek” olacak. Harem selamlık kamp, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kamp alanında ücretsiz olarak düzenlenecek ve ulaşım masrafları da il dernekleri karşılayacak.