Erdoğan'ın danışmanından İmamoğlu'na: Ülkesine yaptığı şu kötülüğe bakın...

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından İsmail Cesur, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği'nin düzenlediği konferanın açılışında yaptığı konuşmaya "Bu şehrin belediye başkanı beyefendinin ülkesine yaptığı şu kötülüğe bakın" diye tepki gösterdi.

Erdoğan'ın danışmanından İmamoğlu'na: Ülkesine yaptığı şu kötülüğe bakın...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği’nin (IAPC) 9-10 Kasım 2020’de sanal olarak düzenlenen 53. Dünya Konferansı’nda açılış konuşması yaptı.

İmamoğlu konuşmasında Türkiye’deki siyasetin durumunu değerlendirirken “Demokrasinin kurumları yerinde duruyor. Demokratik işleyiş hüküm sürüyor gibi görünüyor. Ama gerçek hayat bunun tam tersi bir yönde akıyor. Denge ve denetleme mekanizmaları fiilen işlevsizleştiriliyor. Demokrasinin temel gereklilikleri, bir temenniye dönüşüyor. Siyasi iktidarın elinde toplanan güç ve yetkiler o kadar artabiliyor ki bir demokrasiden söz edilip edilemeyeceği sorgulanır hale geliyor.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından İsmail Cesur ise İmamoğlu’nun ilgili konuşmasının yer aldığı videoyu  Twitter hesabından “1 haftadır ülkemiz ve İstanbul, daha fazla nasıl dünyaya tanıtılır, nasıl bu güzellikleri daha fazla insana ulaştırırız diye verilen uğraşa, çabaya bakın, bir de bu şehrin belediye başkanı beyefendinin ülkesine yaptığı şu kötülüğe bakın…” ifadeleriyle paylaştı.