Erdoğan'ın danışmanı: Mısır'la anlaşmanın vakti geldi

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında Libya ile yapılan anlaşmanın bir benzerinin Mısır ile de yapılması zamanının geldiğini yazdı.

Erdoğan'ın danışmanı: Mısır'la anlaşmanın vakti geldi

AKP Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, partisinin yayın organlarından Yeni Şafak‘ta yer alan yazısında Türkiye’nin Mısır’la ilgili politikasına ilişkin ilginç bir yazı kaleme aldı.

“Türkiye Libya’ya savaşmaya değil barıştırmaya gidiyor” başlıklı yazısında, Libya üzerinden Doğu Akdeniz’deki gelişmelere değinen Yasin Aktay, “Libya, Türkiye-Mısır ilişkileri için bir fırsat sahası olamaz mı?” diye sordu.

Aktay, ilişkilerin uzun süredir askıda olduğu Mısır ile masaya oturulması gerektiğini savundu.

Aktay’ın yazısından bir bölüm şöyle:

“Türkiye’nin Libya ile anlaşması aynı zamanda Mısırlıların Yunanistan’la anlaşmasından dolayı çalınan Münhasır Ekonomik Sınırlardaki haklarını da geri kazandırdı. Biraz daha öteye gidip şu soruyu da sorabiliriz: Libya ile yapılan anlaşmanın bir benzeri neden Mısır’la da yapılmasın? Doğu Akdeniz’de Türkiye, Mısır ve Libya arasındaki böyle bir ittifak her üç ülkenin haklarını daha fazla koruyup geliştirmez mi?

Mısır’ı Türkiye’ye karşı oynamaya, Türkiye ile bu tür bir ittifak kurmak yerine Yunanistan’a, İsrail’e kim zorluyor?

Neticede İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki anlaşmada Mısır’ın esamisi bile okunmadı. Mısır’ın Türkiye aleyhine olmak üzere kurulan böyle bir ittifaktan bile dışlanması yeterince uyarıcı olmalı değil mi?

Sosyal medya üzerinden yaptığım bu çağrıya binlerce mesajla tepkiler geldi, olumlu ve olumsuz içerikli bu mesajlar, belli ki çağrının yerini bulmuş olduğunu gösteriyor.

Kim bilir? Belki artık bunun üzerinde de ciddiyetle düşünmenin vakti gelmiştir.”