Erdoğan'ın Atatürk'ü eleştirdiği 10 Kasım konuşması okullara dağıtılıyor!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl 10 Kasım'da yaptığı konuşma kitapçık halinde getirilip okullara dağıtıldı.

Erdoğan'ın Atatürk'ü eleştirdiği 10 Kasım konuşması okullara dağıtılıyor!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde yaptığı ve tartışmalara neden konuşmasını İletişim Başkanlığı tarafından kitapçık haline getirildi.

Erdoğan geçtiğimiz yıl yaptığı sözkonusu konuşmasında “Ülkemizde yıllardır en büyük ticaret Atatürk ve cumhuriyet ticaretidir. Harf devrimiyle adeta her şeyin sıfırlandığını eklediğimizde elbette ülkemiz okuma-yazma oranının çok düşük olduğu bir dönem yaşadı ama bunun suçunu Osmanlı’ya yüklemek bir bühtandır” sözleri tepki çekmişti.

CHP Ordu Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan, 10 Kasım’da yaptığı skandal konuşmayı şimdi de kitapçık haline getirip, körpecik beyinleri fütursuzca hedef alıyor” dedi.

Adıgüzel, “28 sayfalık kitapta tek bir Atatürk resmine karşın 6 tane Erdoğan resmi vardır. Tam 5 sayfa boyunca Osmanlı güzellemesi yaptığı metinde, Cumhuriyetle birlikte gerçekleşen harf devrimini ‘her şeyin sıfırlanması’ olarak niteleyerek, 10 Kasım günü bu devrimi yapan Atatürk’ü hem de Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunda eleştirmeye kalkıyor” ifadelerini kullandı.