Erdoğan'ı 'yenilenme'ye çağırdı, '2002'ye dön' dedi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan'a seslenirken "Samimi önerim. Ya fabrika ayarlarına geri dön, 2002’ye geri dön." dedi.

Erdoğan'ı 'yenilenme'ye çağırdı, '2002'ye dön' dedi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Erdoğan’a “Gemin su alıyor” uyarısı yapan Altay, AKP’li Cumhurbaşkanına “2002’deki Erdoğan’a dönmesi” çağrısında bulundu.

Altay’ın açıklamaları şöyle:

“AK PARTİ MUTASYON GEÇİRMİŞ”

“Bugün aynayı karşısına almış aynada gördüğünü dillendirmiş. Bugünkü konuşmalar için bunu söylemek mümkün. Gergin bir yüz. Öfke ve kin kusan bir dil izledi bugün Türkiye. Bu gerilimin kimseye faydası yok. Zor bir durumda. Çünkü 2002’de yola çıktığı arkadaşlarının hiçbiri artık yanında değil. Düşünün 2002’de yola çıkmışsınız, millet sizi iktidar yapmış. O gün yola çıktıklarınızın hiçbiri yanınızda değil. 2002’de kurulan AK Parti 2008’de samimi söylüyorum bir mutasyon geçirmiş. Başkalaşmış. İdeallerinin yerini para almış. Yırtık ayakkabı gitmiş, lüks bir hayat gelmiş. Bu mutasyonun sonucu bunlar.

“ÜÇÜNCÜ ZARFI AÇMA ZAMANI”

Gerilimden beslenebileceğini umuyor. Zira sıra Erdoğan için üçüncü zarfı açma zamanıdır. Birinci zarfı 2008’e kadar kullandı, açtı. Eskileri suçlayan bir Erdoğan vardı. 2008’den sonra mutasyon geçiren AK Parti ve Erdoğan eskileri suçlamak yerine ikinci zarfı açtı, etrafındakileri ve karşısındakileri suçlamaya başladı.

Bugün yarın bu üçüncü zarf açılacak. Üçüncü zarfı açtığında geldiği gibi nereden geldi, sandıktan, geldiği sandık onu tekrar götürecek.

“GEMİN SU ALIYOR”

Medyayı hapisle tehdit ediyor. Eski yol arkadaşlarını iftira ile tehdit ediyor. Karşıtlarını ve muhalefeti hakaret, kaba ve yaralayıcı sözlerle tehdit ederek Sayın Erdoğan bu gemiyi yürütemezsin. Gemin su alıyor. Öfke, kin, ego, husumet ve kapris bütün bunlar Sayın Erdoğan’da var. Anlamıyorum etrafında hiç mi aklı başında adam yok.

“FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖN”

Samimi bir çağrı yapıyorum, kendini bir yenile, bir durumunu değerlendir ve Türkiye’nin en çok ihtiyacımız olan huzur ve barış iklimine daha fazla zarar verme. Toplumu bölme. Samimi önerim. Ya fabrika ayarlarına geri dön, 2002’ye geri dön. 2002’deki Erdoğan ol ya da sen de üç zarf hazırla, sandıktan korkma.

Bugün prompterdan İstiklal Marşını okumuş. Ama bence Sayın Erdoğan prompterdan okuduğu İstiklal Marşına sığınmak yerine İstiklal Marşının özüne ve ruhuna sığınsın.

“İKİZ DOĞUM SANCISI”

AK Parti’nin ve Erdoğan’ın içinde bulunduğu ruh iklimi biraz da şu an yaşadıkları ikiz doğum sancısıyla ilgilidir. Bir siyasi partinin içinden iki yeni siyasi partinin eş zamanlı neredeyse oluşması çıkması bütün yol arkadaşlarının kendisinden artık muzdarip ve müşteki olması Erdoğan’a laf söylememize gerek yok, toplumun bunu görmesi ve Erdoğan’ın bir düşünüp nerede hata yaptım demesini gerektirir. Böyle giderse AK Parti Erdoğan’dan istifa edecek.”