Erdoğan'dan yeni 'yasak' açıklaması: Tedbir alınmazsa geri gelir

Hafta sonu sokağa çıkma yasağını iptal eden Erdoğan, "Vaka sayısı artarsa ve tedbir alınmazsa önlemler tekrar gündeme gelecektir." dedi.

Erdoğan'dan yeni 'yasak' açıklaması: Tedbir alınmazsa geri gelir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu sabah “Gönlüm razı olmadı” diyerek İçişleri Bakanlığı tarafından hafta sonu için alınan sokağa çıkma yasağını iptal etti.

Erdoğan konuyla ilgili daha sonra ise Ankara’da gerçekleşen Millet Bahçeleri toplu açılış töreninde konuştu.

“Esasen sokağa çıkma yasağını düşünmüyorduk. Binli sayıya ulaşan vaka sayısı ile birlikte tekrar kısıtlama konusunu gündeme almak zorunda kaldık. Dün gece ise bu durum ilan edilmişti. Ancak vatandaşlarımızdan aldığımız tepkiler ile kararımızı yeniden gözden geçirdik. Bu kararın farklı ekonomik ve sosyal kayıplara yol açacağını anlamış olduk. Bunun için Cumhurbaşkanı olarak 15 ilimizde uygulanacak olan kısıtlamayı iptal etme kararı aldım.” diyen Erdoğan, “Vaka sayısı artarsa ve tedbir alınmazsa önlemler tekrar gündeme gelecektir. Büyük devlet olmak için maddi imkanın yanında merhamet gerekiyor. Biz salgın döneminde büyük devlet olduğumuz bütün dünyaya göstermiş olduk. Kısa dönemde Çam ve Sakura Hastanesi’nin açılışını yaptık. Ilısu Barajı gibi de dev bir hizmeti sunduk. Yarın Yusufeli Barajı’nın beton dökme törenine video konferans ile katılacağız.” ifadelerini kullandı.