Erdoğan'dan Saray'da sazlı sözlü ziyafet

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği "sazlı sözlü yemeğin" görüntüleri ortaya çıktı.

Erdoğan'dan Saray'da sazlı sözlü ziyafet

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı olarak resmi rakamlara göre her gün ortalama 250’ye yakın yurttaş hayatını kaybeder ve halk ekonomik krizle boğuşurken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemeğin görüntüleri ortaya çıktı.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Arkadaşlar millet aç, perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor; kuru ekmek giriyor” demişti. AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin ise “O zaman aç değil demek” yanıtını vermişti. 15 Aralık günü gerçekleşen ‘kuru ekmek’ tartışmasından hemen iki gün sonra,  Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna sazlı sözlü yemek vermesi dikkat çekti.

Yemeğe katılan konuklardan birinin cep telefonuyla çektiği görüntü sosyal medyada paylaşıldı. Söz konusu görüntüerde, Arapça müzik eşliğinde verilen ziyafet sofrasında Erdoğan da yemek yerken görülüyor. “Ziyafet”te koronavirüs önlemlerine uyulmadığı, masalardaki sandalyeler arasında boşluk bırakılmaması da dikkat çekti.