Erdoğan'dan Macron'a yanıt: O kurt sofrasında bizi yiyemezsiniz...

Erdoğan sosyal medya hesabından paylaştığı eski bir video konuşmasında Macron'a yanıt verir niteliğinde "O kurt sofrasında bizleri yemek istiyorsunuz ama kusura bakmayın, biz size büyük geliriz, bizi yiyemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Macron'a yanıt: O kurt sofrasında bizi yiyemezsiniz...

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yıllar önce yaptığı bir konuşmanın görüntülerini paylaştı. Erdoğan konuşmasında “Hazırladığınız bir kurt sofrası var. O kurt sofrasında bizleri yemek istiyorsunuz ama kusura bakmayın, biz size büyük geliriz, bizi yiyemezsiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den de paylaşım geldi

Erdoğan’ın bu paylaşımı Fransa’nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘Sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan’la’ sözlerine karşılık paylaştığı yorumu yapıldı.

ALTUN’DAN DA YANIT GECİKMEDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından, “Allah’ın yardımı, milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımız ülkemize, güçlü ve büyük Türkiye’ye liderlik etmeye devam edecektir.” ifadesini kullandı.

Bir diğer paylaşımında ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a tepki gösteren Altun, “Türkiye’ye yönelik saldırıları için hangi Emmanuel Macron’u kınayalım? De Gaulle taklidi yaparak, NATO’nun beyin ölümünü duyuran Macron mu? Libya’da teröristleri silahlandırıp, NATO’nun güney kanadına zarar veren Macron mu? Yoksa Akdeniz seferine çıkan ‘atanamayan Napolyon’ mu?” ifadelerini kullandı.

KALIN’IN YORUMU: SÖZÜ UZATIP KENDİMİZİ YORMAYALIM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, sosyal medya hesabından önemli bir fotoğraf paylaştı. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Macron ile yurt dışında yaptığı bir görüşmede ortaya çıkan enstantaneyi, “Sözü uzatıp kendimizi yormayalım” cümlesiyle takipçilerine sundu.

ADALET BAKANI DA FOTOĞRAF PAYLAŞTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, Twitter hesabından Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğraf’ta Erdoğan’ın oturuşu dikkat çekti.