Erdoğan'dan Libya açıklaması: Ateşkes anlaşması imzalanmasını istiyoruz

Erdoğan, "Libya'da ateşkesin kısa sürede imzalanmasını istiyoruz" açıklamasını yaptı. İtalya Başbakanı Conte de Libya'da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını söyledi.

Erdoğan'dan Libya açıklaması: Ateşkes anlaşması imzalanmasını istiyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, “Libya’da ateşkesin kısa sürede imzalanmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı. İtalya Başbakanı Conte de Libya’da ateşkesin önemli bir fırsat penceresi açacağını söyledi.

​İtalya Başbakanı Conte’ye “İdlib’in gerginliği azaltma bölgesi statüsünün muhafazasına yönelik çabalarımıza İtalya’nın desteğini beklediğimizi vurguladım” ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye-İtalya arasında 2012’den bu yana yapılamayan hükümetler arası zirve toplantısının, bu sene icra edilmesi konusunda mutabık kaldık.”

Erdoğan, Türk heyetinin Moskova’daki görüşmeleriyle ilgili, “Öyle zannediyorum akşam saatlerinde nihayete erecek,olumlu istikamette devam ettiği bilgisini aldım. Temennim odur ki noktayı orada koymak suretiyle barışın Libya’da hakim olmasına yardımcı olur” ifadesini kullandı.