Erdoğan: Yüz yüze eğitim 15 Şubat'a ertelendi

Erdoğan kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan: Yüz yüze eğitim 15 Şubat'a ertelendi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yılın son kabine toplantısı yaklaşık üç saat sürdü. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, okullardaki yüz yüze eğitime verilen arayı 15 Şubat’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Bugün dijitalleşmenin ayrılmaz bir parçası olan siber güvenliği de görüştük. Evimizde her alanda kullandığımız dijital teknolojiler ile siber saldırılar da tehdit oluşturuyor. Esasen savunma sanayi projelerimizin temel bileşenleri arasında temel bileşenler ilk sıralarda yer alıyor. Devletler, vatandaşların dijital güvenliklerini de korumak mecburiyetindedir. 7 yıl önce ulusal siber saldırılara müdahale ekibi ile ilk adımı atmıştık. Ülkemizin siber politikalarını kapsamlı ve bütüncül bir anlayışla yenileme konusunda adımı attık. Mavi Vatan’dan siber uzaya kadar her sahada egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız.”

“TOPRAK KİRALAMAYA BAŞLADIK”

“Salgın döneminde üzerinde en çok konuşulan hususlardan biri gıda üretimi ve tedarikinin sürdürülebilir olmasıydı. Yaşadığımız kuraklık bu tartışmayı daha da önemli ve anlamlı hale getirmiştir. Tarımda geçtiğimiz yüzyılın üretim anlayışıyla bugünkü arasında çok büyük fark bulunuyor. Bir asır sonrasında çok daha büyük farklılık ortaya çıkacağı açıktır. Bugün 140 ülke başka yerlerde toprak kiralamak suretiyle kendini geleceğe hazırlamanın gayreti içerisindedir. Bu konuda en cazip yer de bakir ve bereketli Afrika topraklarıdır. Toprak kiralamada amaç bugünün ihtiyaçlarını karşılamak değil yarım asır, 1 asır sonrasının taleplerine hazırlık yapmaktır. Türkiye olarak biz de çeşitli yerlerde toprak kiralamaya başladık.”

AİHM VE DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

“Kendi içlerindeki taciz, tecavüz, şantaj, hırsızlık işlerini örtmekten bu konulara sıra gelmedikleri anlaşılıyor. Türkiye aleyhinde alınan her kararı savunma görevini üstleniyor. AİHM ülkemizle ilgili davada kendi hukuki süreçlerinde İspanya ve İtalya’daki verdiği kararlara aykırı bir tutum sergiledi. Biz de hukuki değil, siyasi saiklerle verilen kararı uygulamayız dedik. Vay efendim sen nasıl böyle bir şey söylersin. Demek ki kendileri yetki sahibi olsalar bu terörist destekçisini hemen serbest bırakacaklar. Arkasında durdukları kim? İddianameye göre 37 adam öldürme, 29 adam öldürmeye teşebbüs, 295 hırsızlık, 15 yağma, 308 işyeri ve konut dokunulmazlığını ihlal, 13 Türk Bayrağı’nı yakma ve Atatürk’ü Koruma Kanuna muhalefet suçunun işlendiği 6-8 olaylarının baş sorumlusu.”

AŞI ÇALIŞMALARI

“Ülkemizdeki vatandaşlarımızın salgında en büyük umudu aşı çalışmalarıdır. Türkiye’nin aşı çalışmalarının gerisinde kalması kesinlikle mümkün değildir. Tüm aşı çalışmalarını yakından takip ediyor ve anlaşmaları imzalıyoruz. Çin’den sipariş edilen aşının yılbaşından önce ülkemize gönderilmesini ümit ediyoruz. Ocak ayında da Almanya’dan aşı gelmesi bekleniyor. Son 18 yılda kurduğunuz yüksek teknolojiye dayalı altyapılar ile 8 ayrı aşı çalışmasını başarı ile yürütüyoruz. Konunun her gündeme gelişinde ilgili bakanlarımıza aşı çalışmalarını yakından takip etmeleri gerektiği konusunda kesin talimat veriyorum. Kendi üretimimiz olan birden fazla aşıyı milletimizin hizmetine sokmak konusunda kararlıyız.”

YÜZ YÜZE EĞİTİM

“Vaka sayısında düzenli düşüşe uygun olarak kısıtlama tedbirlerini dikkatle gözden geçiriyoruz. Vatandaşlarımızı da kısıtlama tedbirlerinin yeniden artırılmasına ihtiyaç duyulmayacak şekilde maske ve mesafe konusuna uyulmasını talep ediyoruz. Okullardaki yüz yüze verdiğimiz arayı Şubat 15’e kadar uzatıyoruz. Allah’ın yardımı ile bu musibetin üstesinden tez zamanda gelmeyi ümit ediyoruz.

İngiltere ile serbest ticaret anlaşması imzalama aşamasına geldik. Yarın inşallah bu anlaşmanın imzaları atılıyor. Bu Gümrük Birliği anlaşmasından sonra en önemli ticaret anlaşması olacaktır. İnşallah hem Türkiye’nin hem İngiltere’nin kazanacağı yeni bir döneme giriyoruz.”