Erdoğan'dan İsmailağa cemaatine ziyaret

İsmailağa "şeyh"i Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Muhammed peygamberle "görüştüğü" de iddia edilmişti...

Erdoğan'dan İsmailağa cemaatine ziyaret

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘hadis alimi’ olarak bilinen M. Emin Saraç’ı Fatih’teki evinde ziyaret etti. Erdoğan bu ziyaretinin ardından İsmailağa Vakfı’na geçerek İsmailağa Cemaatinin önde gelen isimlerinden Hasan Ustaosmanoğlu ve İsmailağa Cemaatinin ‘manevi lideri’ kabul edilen Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ile görüştü.

Ahmet Ustaosmanoğlu, seçim dönemleri cemaatin AKP’ye desteklerini kamuoyuna açıklaması ile de tanınıyor. Ahmet Ustaosmanoğlu son yerel seçimler öncesinde, “Efendi Hazretlerimizin, özellikle Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hoca’nın vefatının ardından, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın desteklenmesini açıkça söylediğini, buna rağmen söz konusu kesimin böyle bir durum vaki olmamış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını, sürecin hassasiyeti dolayısıyla bir kere daha kardeşlerimize hatırlatmak isteriz” diyerek AKP’ye desteğini ilan etmişti.

Erdoğan’ın İsmailağa cemaatine yaptığı ziyaretin fotoğraflarını, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu Twitter hesabından, “Reis-i Cumhur dan ismailağa camiasının önce gelen kıymetlilerinden Hasan efendiye ziyaret” ve “Ziyarette Hasan efendi ve mahmud efendi hz oğlu Ahmed Ustaosmanoğlu hoca hazır bulundu.. Ümmetin birliği için dualar edildi” ifadeleriyle paylaştı.

İsmailağa “şeyh”i Mahmut Ustaosmanoğlu’nun Muhammed peygamberle “görüştüğü” iddia edilmişti: