Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Misliyle karşılık veriyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İdlib'de 4 askerin hayatını kaybetmesine ilişkin "Gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16'larımızla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır." dedi.

Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Misliyle karşılık veriyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İdlib’de Suriye ordusuyla girilen çatışma sonucu 4 askerin hayatını kaybetmesine ilişkin “4 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. 9 askerimiz de yaralandı. Yaralılarımızın tedavisi de sürüyor. Türkiye bu saldırının karşılığını da misliyle vermiş durumda. Vermeye de devam ediyor. Gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16’larımızla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Bu tarz alçak saldırılarla Türkiye’nin kararlılığını sınayanlar büyük bir hata yaptıklarını anlayacaklardır.” dedi.

Erdoğan, “Yeni bir harekat olacak mı?” sorusu üzerine “Şu anda zaten hareket devam ediyor. 40’a yakın nokta hedefte. İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı tarafta etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Fakat durmak yok aynı şekilde operasyon devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı, “Özellikle Rus yetkili makamlarına ‘muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın. MİT’in belirlediği noktaları atış altında tutuyoruz.” diye konuştu.