Erdoğan'dan 'Doğu Akdeniz' açıklaması: En küçük tacizde gereken cevabı vereceğiz

AKP'li Cummhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize'de konuşuyor.

Erdoğan'dan 'Doğu Akdeniz' açıklaması: En küçük tacizde gereken cevabı vereceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Rize İl Teşkilatı yemeğine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz gündemine ilişkin “Oruç Reis 23 Ağustos’a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Rizemiz hep 5 yıldızlı otollerin yokluğunu çekti. Gelenler kalacak yer bulamıyordu. Yarın Ayderi gezip göreceğiz, ne durumda olduğunu yerinde denetleyeceğiz. Ayder ciddi bir çekim alanı olacak, yolları ve alt yapısı büyük ölçüde bitmiş vaziyette.”

“Rize Havalimanı’nı 2022’ye yetiştireceğiz, bunlar Rize’ye Artvin’e geliş gidişleri çok rahatlatacak.”

“Yolumuza çıkartılan engellere takılıp kalmayacağız, yapacak çok işimiz var. Biz milletin emanetini sırtında taşıyan bir davayız, milli iradenin üzerinde bir güç tanımadık, tanımıyoruz.”

“Türkiye’nin gerek sahadaki gerekse masadaki gücü artık rakiplerimiz tarafından bile kabullenilmektedir.
Döviz kurundan, faizden, terörden, ülkemizin tökezlemesinden medet uman CHP zihniyetindeki muhterislere boyun eğmeyeceğiz.”

“Türkiye muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefine hiç olmadığı kadar yakındır. 100 yıl önce Türkiye’yi ince bir siyasetle güneyindeki enerji kaynaklarının dışında bırakanlar Doğu Akdeniz’de bunu başaramayacaklardır. Oruç Reis 23 Ağustos’a kadar faaliyetlerine devam edecek. En küçük tacizde bulunulması halinde gereken cevabı vermekten asla çekinmeyeceğiz.”

“Kıta sahanlığımızda haydutluğa asla boyun eğmeyeceğiz, yaptırım ve tehdit dili karşısında geri adım atmayacağız. Bir asır önce vatanımızı parçalamayı hedefleyen Sevr’i nasıl yırtıp atmışsak bugün de ‘Mavi Vatan’ı aynı kararlılıkla koruyacağız.”