Erdoğan Elazığ'da: Teslimiyetin en güzel örneğini veriyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, depremde ölen anne-oğulun cenazesinde "Bu kardeşlerimiz inanıyorum ki, Rabbim'in cennet müjdesine kavuşanlardan." dedi.

Erdoğan Elazığ'da: Teslimiyetin en güzel örneğini veriyoruz

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elazığ’da depremde ölen Ayşegül Civelek ve oğlu yaşındaki Muhammet Salih’in cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş kıldırdı.

Cenaze namazından sonra tabutların başında konuşma yapan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Biz Bingöl, Van, Simav, Düzce, Sakarya, Bolu depremini yaşadık. ama bu millet bütün bu depremlerde sabırla bunları aşmasını bildi. Erzincan’da da ne türk depremler yaşadığımızı biliyorsunuz. Hakkında surenin de bulunduğu deprem olaylarında teslimiyetin en güzellerini verdik, veriyoruz. Yine bir imtihandayız. Diyanet İşleri Başkanımız kıyamet alameti olduğunu aktardı. Bunu böylece yaşadık, ama bu kardeşlerimiz inanıyorum ki, Rabbim’in cennet müjdesine kavuşanlardan. Sabi zaten günahsız, anne keza öyle. Biz devlet, millet olarak elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Çalışmalarımız devam edecek. Bu enkazları kaldırarak gerek köylerde, gerek mahallelerdeki yerlerde TOKİ olarak adımlarımızı atarak yapılması gerekenleri yapıp kimseyi aç, açık bırakmayacağız.”

Erdoğan konuşmasını “Ben sizden şunu rica ediyorum. Dedikodulara kulak asmayın. Bilin ki, bizler sizlerin hizmetkarıyız. Bütün meftalarımız için Allah’tan rahmet diliyorum, herkesin ruhuna Fatiha okuyalım diyorum.” diyerek sonlandırdı.