Erdoğan'dan bağış paralarının akıbetini soran 'gazi'lere: Bu unvanları taşımakta zorluk çekenler olabilir

Erdoğan, ‘toplanan bağışların şehit yakınları ve gazilere ödenmediği’ yönündeki tartışmalara ilişkin üstü kapalı bir göndermede bulunarak, “Bu unvanların (şehitlik ve gazilik) sorumluluğunu taşımakta zorluk çekenler elbette olabilir” dedi.

Erdoğan'dan bağış paralarının akıbetini soran 'gazi'lere: Bu unvanları taşımakta zorluk çekenler olabilir

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen 15 Temmuz etkinliğinde konuştu.

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına seslenen Erdoğan, ‘toplanan bağışların şehit yakınları ve gazilere ödenmemesi’ yönündeki tartışmalara ilişkin imalı değerlendirmeler yaptı.

Konuşmasında devletin 15 Temmuz’da hayatını kaybedenlere ve yaralananlara yönelik maddi desteklerinden söz eden Erdoğan, “Safsatalarla şehit yakınları ve gazilerimizin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar” diyerek şunları kaydetti:

“15 Temmuz şehit yakınlarımız ile gazilerimizin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere burada 340 milyon civarında bir yardım toplanmıştır. Toplanan yardımların amacına ve bağış şartlarına uygun şekilde kullanılmasını temin için geçen sene Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nı kurduk. Vakfımız her ne kadar birileri yıpratmaya çalışsa da, şehit yakınlarımız ve gazilerimize destek olmak için gayret gösteriyor. Salgın döneminde toplumun her kesimi gibi 15 Temmuz şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi de desteklemek amacıyla, vakfımız kaynaklarıyla aylık 1000’er TL nakdi destek uygulaması başlatmıştır. Bu uygulamayı vakfın kaynakları el verdiği ölçüde devam etmeyi ve ettirmeyi kararlaştırdık.”

Erdoğan, sözlerinin devamında ise bazı kişilerin ‘şehit yakınlığı ve gazilik unvanlarını taşımakta zorluk çektiğini’ iddia ederek, iktidarı bağışlar konusunda protesto edenlere dönük üstü kapalı bir eleştiride bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

“Sizlerden, şehitlik nedir bilmeyen, şahadet nedir bilmeyen, emanete hürmet göstermeyen kifayetsizlere kulak asmamanızı rica ediyorum. Cennetle müjdelenmiş şehitler ve gazeteler için sağlananlar, sadece devletimizin vefa göstergesidir. Yoksa bu sıfatların herhangi bir değerle mukayesesi mümkün değildir. Şehit yakınlığı ve gazilik unvanlarının vakarına, onuruna, manevi sorumluluğuna uygun şekilde hareket eden sizlerle son nefesimize kadar birlikte yürüyeceğimizden emin olun. Bu unvanların sorumluluğunu taşımakta zorluk çekenler elbette olabilir. Onların da en kısa zamanda şehit yakınlığı ve gazilik şerefinin manevi sırrına vakıf olmalarını diliyorum.”