Erdoğan'dan Anıtkabir'de Doğu Akdeniz ve 2023 mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye bilhassa Doğu Akdeniz'de, tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek" dedi.

Erdoğan'dan Anıtkabir'de Doğu Akdeniz ve 2023 mesajı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla devlet erkanıyla birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir’i ziyaretinin ardından açıklama yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız.

Farklı sahalarda elde ettiğimiz kritik başarılar, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki irademizin en net göstergesidir” diyen Erdoğan, “Türkiye bilhassa Doğu Akdeniz’de, tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklanan hakları savunmayı sürdürecek

Büyük zaferin 98’inci yıldönümünde zat-ı alinizi ve rahmetli şehitlerimizi yad ediyoruz. Bize emanet ettiğiniz Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmak için çalışıyoruz.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023’e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız. Farklı sahalarda elde ettiğimiz kritik başarılar, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki irademizin en net göstergesidir. Suriye’den Libya’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e, enerjiden terörle mücadeleye kadar elde ettiğimiz kritik başarılar, halkımızın menfaatlerini korumak için gösterdiğimiz çabalardandır.

Türkiye bilhassa Doğu Akdeniz’de, tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklanan hakları savunmayı sürdürecek.”