Erdoğan'a zor sorular!

Erdoğan’a soruyoruz...

Erdoğan'a zor sorular!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ya tövbe ediyor ya da kafası çok karışık…

Erdoğan, dün yaptığı konuşmada Suriye ile ilgili gelişmeler hakkında şunları söyledi:

“Suriye meselesi Türkiye için macera değildir. Harekatlarla güneyimizdeki kuşatmayı 3 noktadan kırdık. İdlib meselesi, ülkemizi köşeye sıkıştırmak ve diğer kazanımlarımızı geri almak için kurgulanan bir oyun olarak önümüze geldi. Biz bugün Suriye sınırlarımızı terör örgütlerinden arındırmaz isek, yarın karşılaşacağımız manzara ortadadır. Asıl hedef Türkiye’dir. Suriye’de işini bitirenler namlularını Türkiye’ye çevireceklerdir.”

Bu sözler Erdoğan’ın Suriye gündeminde başından beri söylediklerinin tersi ve inkarıdır! Erdoğan ya ne dediğini bilmiyor ya da kafası baya karışmış durumdadır.

Erdoğan’a soruyoruz:

Madem İdlib’de terör örgütü var, bu terör örgütü hangisidir?

‘Sınırlarımızı terör örgütlerinden arındırmak gerek’ diyen Erdoğan, neden El Kaidecilere kalkan olmaktadır? Sayıları 40 bin – 60 bin arasında değişen bu terör örgütüne neden silah yardımı yapılmaktadır?

Madem durum bu, neden cihatçı terörün ülkemiz üzerinden Suriye’ye sokulmasına ses etmediniz?

Madem İdilb’de terör var, neden Türkiye, Suriye ile ortak bir biçimde bu terör örgütüne dönük askeri bir müdahalede bulunmuyor?

Başından beri Suriye’deki terör güçlerinin arkasında ABD, İsrail, BAE, Suudi Arabistan yok mudur?

Madem ülkemizin kuşatılması planı var, bu Suriye’nin parçalanması ile mi hayata geçirilmektedir? Bu güçler Suriye’yi parçalarken Türkiye’yi de kuşatmış olmuyor mu?

Ülkemizi köşeye sıkıştırmak isteyen kimdir? ABD midir, Rusya mıdır? Suriye’yi bölmek ve parçalamak isteyen güçler kimlerdir?

Madem hedef Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında kimler vardır, Türkiye’ye ekonomik yaptırım uygulayan kimlerdir, ABD Suriye’de kimlere tırlarla silah yardımı yapmıştır?

Suriye’yi üçe parçalayan güç ABD ve İsrail olduğuna göre, Suriye’nin birliğini ve bütünlüğünü korumak için neden adım atılmamaktadır? Neden tersine Suriye devleti hedef alınmaktadır? “Şam yönetimi” ile düşmanlık ABD ve İsrail’in istediği politika değil midir?

‘Sınırlarımızda güvenli bölge kurmak için İdlib adımı atıyoruz’ diyen Erdoğan haritaya bakıyor mudur? Güvenli Bölge Fırat’ın batısında değil Fırat’ın doğusunda kurulamamıştır. İdlib’in konuyla hiçbir ilgisi yokken, Afrin ve El Bab güvenli bölge için “yeterli” değil midir?

Madem durum bu, neden ABD ile birlikte Suriye’nin yıkımına neden olan cihatçı ayaklanma desteklenmektedir?

Erdoğan, söylediklerinin anlamını idrak edememişe benzemektedir. Eğer söyledikleri buysa derhal Suriye ile masaya oturup, Türkiye’nin kuşatılmasına set çekmeli, terörü İdlib’de bitirmelidir.

Erdoğan tarafından yapılan bu konuşma ya bir tövbe ya akıl tutulması ya da tam anlamıyla bir manipülasyondur!