'Erdoğan'a sahip çıkmak imanın gereği' diyen AKP'li vekil: Fransa Cumhurbaşkanı, Montesquieu'ye hakaret etmektedir

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmanın ve AKP'ye oy vermenin "imanın gereği" olduğunu söylediği sözleriyle hatırlanan AKP Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Fransa Cumhurbaşkanı Macron için "Kuvvetler ayrılığının mucidi olan ve cumhuriyetin en büyük savunucularından Montesquieu'nün de fikirlerine ters düşmekte aynı zamanda ona da hakaret etmektedir" dedi.

'Erdoğan'a sahip çıkmak imanın gereği' diyen AKP'li vekil: Fransa Cumhurbaşkanı, Montesquieu'ye hakaret etmektedir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmanın ve AKP’ye oy vermenin “imanın gereği” olduğunu söylediği sözleriyle hatırlanan AKP Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Fransız mevkidaşlarına Fransa’da yaşanan terör saldırıları ve Muhammed peygamberin karikatürize edilmesi ile ilgili mektup gönderdi.

Fransa Ulusal Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Sabine Thillaye, Fransa Ulusal Meclisi Fransa-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Stephane Teste ve Fransa Senatosu Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Jean-François Rapin’e gönderilen mektuplarda AKP’li Gülpınar, “Öncelikle ‘İslamcı terörist’ kavramının kullanılmaktan vazgeçilmesi herkesin menfaatinedir. Bu eylemleri gerçekleştiren tek kelimeyle teröristtir. Müslüman, inandığı değerlerin ve hayat tarzının kaynağını Kuran’dan ve Peygamberi Hz. Muhammed’den alır. Onun için Müslüman, başta da belirttiğim gibi bu cinayetlerin hepsini kınar ve tasvip etmez.” dedi.

Mektuplarda Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u eleştiren Gülpınar, “Üzülerek müşahade ediyoruz ki; Fransa Cumhurbaşkanı, kendini savunmakta ama kuvvetler ayrılığının mucidi olan ve cumhuriyetin en büyük savunucularından Montesquieu’nün de fikirlerine ters düşmekte aynı zamanda ona da hakaret etmektedir. Şu anda Macron’un Müslümanları son derece rahatsız eden bu fikirleri ve tutumu tıpkı 1800’lü yılların sonunda Fransız devletinin suçsuz ve günahsız Yüzbaşı Dreyfus’a yaptıklarına benzemektedir. Eminim o gün kendisini savunan ve Dreyfus’un haklılığını ispat eden Emile Zola hayatta olsaydı o da aynı şekilde Macron’a karşı çıkar ve itiraz ederdi. Bizler Fransa’da sizler gibi gerçek dostlarımız olduğuna inanıyoruz ve Fransa halkının kendi hür iradesiyle seçtiği bir Cumhurbaşkanı olduğu için Macron’a saygı duyabiliriz, tıpkı kendisinin de Türk halkının hür iradesiye seçtiği meşru Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duyması gerektiği gibi. Söz konusu kırmızı çizgimiz olan Hz. Muhammed olursa ortada saygı namına bir şey kalmaz.” ifadelerini kullandı.

“DİNİ NEDEN KULLANMAYAYIM Kİ?”

AKP Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, seçim döneminde Urfa’da yaptığı bir mitingde halka seslenirken “Allah size bir emanet veriyorsa, bunun hesabını soracak demektir. Bunun hesabı nerede olacak. Ahirette olacak. Şimdi Allah hepinizden razı olsun. Bize bu emaneti verdiniz.  Yarın inşallah mahşerde Allah’ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak.” demişti.

Gülpınar, sözleri üzerine tepki çekince yaptığı yeni açıklamasında kendini savunup “siyasette dini kullanmanın gayet normal bir durum olduğunu” söyleyerek “Neden kullanmayayım ki arkadaşlar? Sen de kullan. Din benim tekelimde olan birşey değil. AK Parti’nin tekelinde olan birşey değil. Bunu herkes kullanabilir.” demişti.