Erdoğan'a göre ekonomiye güven artıyor

Erdoğan, "Türkiye için en kötü senaryoları yazan uluslararası kuruluşların tahminlerini boşa çıkardık. Ekonomiye güven artıyor, üretim cephesinden rekorlar gelmeye başladı" diye konuştu.

Erdoğan'a göre ekonomiye güven artıyor

Teknopark-İstanbul 2. Etap Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize 18 yılda dev eserler yanında bilimi, teknolojiyi ve inovasyonu destekleyecek bu tür merkezler kazandırdık. Teknopark İstanbul, sunduğu nitelikli altyapı, atölye, laboratuvar ve sosyal imkanlarıyla yabancı şirketleri de cezbediyor” ifadelerini kullandı.

“Tamamlandığında İstanbul Teknopark 1.5 milyon metrekarelik kapalı alanda binden fazla Ar-Ge firmasına ev sahipliği yapan bir yere dönüşecek” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Geçen sene uygulamaya başladığımız Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’na gelen talep ümit verici seviyededir. Türkiye’nin geleceği, teknolojide ve inovasyondadır. Dünyanın en iyi üniversitelerinden, en iyi araştırma merkezlerinden üst düzey araştırmacılar çalışmalarını yürütmek için artık ülkesini, Türkiye’yi seçiyor. En büyük hayalimiz, evlatlarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri güçlü bir Türkiye bırakmaktır.”

Erdoğan, “Türkiye için en kötü senaryoları yazan uluslararası kuruluşların tahminlerini boşa çıkardık. Ekonomiye güven artıyor, üretim cephesinden rekorlar gelmeye başladı” diye konuştu.