Erdoğan'a göre depremde ölenler 'imtihan' oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Tayyip Erdoğan, Burhan Kuzu'nun cenazesinde İzmir depreminde hayatını kaybedenler için "Böyle bir akıbetle imtihan olacakları akıllarından belki de geçmiyordu" dedi.

Erdoğan'a göre depremde ölenler 'imtihan' oldu

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden AKP kurucularından, TBMM Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu’nun cenazesinde konuştu.

“Her nefis ölümü tadacaktır. Bu sadece Burhan Hocamız için geçerli değil.” diyen Erdoğan, daha sonra İzmir’deki depremde hayatını kaybedenlere sözü getirerek “İşte son İzmir’de yaşanan hadise ortada. 80’e yakın vefat var. Bunların hiçbirisinin böyle bir akıbetle imtihan olacakları akıllarından belki de geçmiyordu. Ama işte geldi ve yakaladı.” dedi.

“DAVASINI BİLEN HUKUKÇU…”

Erdoğan Burhan Kuzu için ise şu ifadeleri kullandı:

“Burhan Hocamız malum hem nüktedandı hem de İstanbul Üniversitesi’nde davasını bilen bir Anayasa Hukukçusu’nun olmadığı bir dönemde orada görev yaptı. Oradan yetiştirdiği öğrencileriyle hep övündü. Biz de onunla övündük. Parlamentoda beraber süren bir yolculuğumuz oldu. Daha sonra cumhurbaşkanlığında danışman olarak çalıştık. Koronavirüs salgını sonrası Burhan Hoca’yı çok kısa sürede kaybettik.”