Erdoğan: Ya siyasetle anlayacaklar, ya sahadaki acı tecrübelerle anlayacaklar

"Bizi ya masada siyasetle ya da sahada acı tecrübelerle anlayacaklar"

Erdoğan: Ya siyasetle anlayacaklar, ya sahadaki acı tecrübelerle anlayacaklar

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Göztepe Şehir Hastanesi Açılış Töreni’nde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanemizin İstanbulumuza, ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Prof. Dr. Yalçın hocamız, hem tıp alanında çok önemli bir bilim insanı hem de ülkemizin fikir hayatına değerli katkılar sağlamış bir dava adamıdır. Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile ülke genelinde 16 şehir hastanesini faaliyete almış bulunuyoruz.”

“SAĞLIK SİSTEMİMİZ DİMDİK AYAKTA”

“Türkiye’nin diğer alanlarla birlikte sağlıkta gerçekleştirdiği atılımların anlamı Kovid-19 salgını döneminde daha iyi anlaşılmıştır. Salgın döneminde çok sayıda sağlık kurumunu faaliyete geçirdik. Son dönemde artan vaka ve yoğun bakım sayısına rağmen sağlık sistemimiz dimdik ayaktadır.”

“Hep birlikte salgının üstesinden gelmeliyiz. Düğünlerde dikkat diyoruz maalesef uyulmuyor. Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor. Bu hastalıktan korunmanın çaresi bulunana kadar her vatandaşımız kendi tedbirini kendisi uygulayacaktır. Herkesi salgın tehdidini bir an önce ortadan kaldırma seferberliğine davet ediyorum. Ülkemizin denizi geçip, derede boğulmaması için hep birlikte salgın musibetinin üstesinden gelmeliyiz. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere fedakarca görev yapan insanlarımızın hakkını ancak sorumlu davranarak ödeyebiliriz.”

DOĞU AKDENİZ MESAJI

“Dünyada uzun süredir hakim olan siyasi ve ekonomik statüko tüm yönleriyle çatırdamaktadır. Geçmişte siyasi istikrarsızlıklar, toplumsal huzursuzluklar, iç ve dış nice sinsi saldırılar sebebiyle vaktini ve enerjisini heba eden Türkiye’nin bir daha aynı tuzağa düşmesine izin vermeyeceğiz.”

“Ülkemize karşı husumetlerini maalesef kamuoyu önünde dahi ifade etmekten çekinmeyenlerin ifşa ettikleri darbe ve siyasi entrika senaryolarını birer birer yırtıp çöpe atacağız. Maruz kaldığımız her saldırı, karşılaştığımız her kriz, Türkiye’nin üretimde, ticarette, teknolojide, ihracatta, savunma sanayisinde, temel hizmet alanlarında geldiği yerin manasını daha iyi anlatıyor.”

“Biz her mesajımızda ülkemizin adil olmak kaydıyla her paylaşıma hazır olduğunu vurguluyoruz. Türkiye’nin kendisine dayatılan ahlaksız harita ve belgeleri siyasi, ekonomik ve askeri güce sahip olduğunu anlayacaklar. Ya siyasetin, diplomasinin diliyle anlayacaklar, ya da sahada yaşayacakları acı tecrübeyle anlayacaklar.”