Erdoğan: Ülkemize yeni pişmanlıklar yaşatmamaya kararlıyız

Erdoğan, "Ülkemize ve milletimize yeni pişmanlıklar yaşatmamakta kararlıyız. Ülkemizin, yeni dönemin kurucu iradelerinden biri olması için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Erdoğan: Ülkemize yeni pişmanlıklar yaşatmamaya kararlıyız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa süreci ile ilgili resmi açıklamayı beklerken gözlerin çevrildiği isimlerin başında gelen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 12.si düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’na katılıdı.

Konferans kapsamında Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

“Salgın sebebiyle sizleri istediğimiz tarzda ağırlamak mümkün olmadı maalesef. Her birinizi gayretleriniz emekleriniz için gönülden tebrik ediyorum. Bu ilk çevrimiçi konferans olmasının yanı sıra bu kapsamda yerli yazılımla gerçekleştirilen ilk resmi toplantıdır. Büyükelçilerimiz bu sene koronavirüs salgını ile de mücadele etmek zorunda kaldı. Muhalefetin bizi çekmek istediği tuzağa düşmedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin avantajları ile süreci yönettik. Yurt dışında vatandaşlarımızı da sahipsiz bırakmadık. Devletimizin yardım elini uzattık.

Salgınla mücadelemiz henüz bitmiş değil, hastalığın bir süre daha bizle olacağı hayatımızı etkileyeceği anlaşılıyor. Ne zaman biteceği, o da belli değil. Türkiye olarak bu dönemi de kendi özgün politikalarımızla yönetmeye çalışıyoruz. Bu sıkıntılı dönemin üstesinden de geleceğiz.”

“DÜNÜN GÜNEŞİYLE BUGÜNÜN ÇAMAŞIRI KURUTULMAZ”

“Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz. Haklı yerine güçlüyü, çoğunluk yerine azınlığı, fakir yerine zengini koruyan bir küresel sistemin devam etmesi mümkün değildir.

Siyasi ve ekonomik arenanın yeniden belirlendiği bir kavşaktayız. Ülkemiz maalesef gerek 2. Dünya Savaşı gerekse Soğuk Savaş sırasında fırsatları değerlendirememiştir.”

“ÜLKEMİZE YENİ PİŞMANLIKLAR YAŞATMAMAKTA KARARLIYIZ”

“Ülkemize ve milletimize yeni pişmanlıklar yaşatmamakta kararlıyız. İlkelerimizden, değerlerimizde taviz vermeden milli menfaatlerimizi savunuyoruz. 4.5 – 5 milyon mülteciyi ülkemizde barındırıyoruz. Bir o kadarına da Suriye’de bakıyoruz.

Bugün Libya’da siyasi çözüm umutları yeniden yeşermişse bunda Türkiye’nin zamanında yaptığı müdahalenin çok ciddi katkısı bulunuyor. Her alanda Libya halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’deki her türlü gelişmenin yükünü taşıyan ülkemizin doğal kaynaklar söz konusu olduğunda yok sayılmasına elbette rıza gösteremezdik. Yunanistan’ın provokasyonlarına rağmen doğu Akdeniz meselesinde daima soğukkanlı davrandık. Avrupa Birliği’ni Türkiye’yi kendinden uzaklaştıran stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını ümit ediyoruz. Tehdit şantaj dilinin hiçbir fayda sağlamayacağı artık anlaşılmalıdır. “