Erdoğan: Türkiye, salgını en rahat göğüsleyen ülkelerden biri olmuştur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'nun açılış oturumunda konuştu.

Erdoğan: Türkiye, salgını en rahat göğüsleyen ülkelerden biri olmuştur

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu”nun açılış oturumunda video konferansla konuştu. Türkiye’nin salgını en rahat göğüsleyen ülkelerden biri olduğunu iddia eden Erdoğan, “Türk sağlık sektörünün yıldızı her geçen gün parlıyor” ifadelerini kullandı.

Batılı ülkeleri eleştiren Erdoğan, “Batılı gelişmiş ülkelerin maske savaşlarına giriştiği bir dönemde Afrika halkları salgın karşısında maalesef kaderlerine terk edilmişlerdir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

”1 milyondan fazla insanın hayatına mal olan bu salgın, son bir asrın en büyük sağlık krizlerinden biridir.

Türkiye salgını en rahat göğüsleyen ülkelerden biri olmuştur. Türk sağlık sektörünün yıldızı her geçen gün parlıyor.

Türk malı solunum cihazlarının maske ve tulumların Afrika’nın virüsle mücadelesine yaptığı katkıları görmekten gururluyuz.

Müteahhitlerimiz başladıkları hiçbir işi yarım bırakmadıkları gibi, diğer yabancı şirketlerin yarım bıraktığı veya tamamlayamadığı işleri de rekor seviyede tamamlayıp teslim ediyor.

Lojistik sıkıntılara ve karantina önlemlerine rağmen Afrika’daki şirketlerimiz salgın döneminde özveriyle çalışmalarını sürdürdüler.

Türkiye Afrika Sağlık Ortakları Platformu, sektörde kapsamlı ve kalıcı bir iş birliğine imkan sağlayabilir.

Vatandaşlarımızın sağlığından taviz vermeden ekonominin çarklarını da döndürmek gerekiyor.

Bin yılı aşan ortak tarihe rağmen maalesef Türkiye ile Afrika birbirine çok uzak görünüyordu. Ülkelerimiz arasına birçok suni engel örülmüş, ön yargılar hakikatlerin önüne geçmişti. İşe öncelikle bu ön yargıları yıkarak başladık.

Dağlık Karabağ yaklaşık 30 yıldır Ermenistan tarafından işgal edilmiş bir Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan’ın uzlaşmaz ve şımarık tavırları sebebiyle 30 yıldır adeta kangrene dönmüş bu meselenin çözümü işgalin son bulmasıdır.

Türkiye olarak tüm kalbimizle Azerbaycan’ın topraklarını geri almak için yürüttüğü haklı mücadelesini destekliyoruz.”