Erdoğan: Türkiye salgın sürecinin altından başarıyla kalkmıştır

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Hastanesi açılışında konuştu.

Erdoğan: Türkiye salgın sürecinin altından başarıyla kalkmıştır

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Hastanesi açılışında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

”Böyle bir eseri ülkemize kazandırmamızın ayrıca önemi olduğuna inanıyorum. Türkiye’nin altyapı ve temel hizmetler alanında son 18 yılda kazandırdığımızın eserlerin değerini yeniden keşfediyoruz. Batı ülkelerindeki her şeyi, her hizmet ve ürünü çok kaliteli, bizde tam tersine her şeyi tam tersine kötü, pespaye görürler. Bunlar Batı karşısında ezik, kendi halkına karşı küstahtırlar. Yıllardır bu zihniyete eski Türkiye’nin artık olmadığını anlatmaya çalışıyoruz ama nafile. Adeta Nuh deyip peygamber demeyen inatla ülkelerini kötülemeyi sürdürüyorlar.”

‘TÜRKİYE SALGIN SÜRECİNİN ALTINDAN BAŞARIYLA KALKTI’

“Salgın döneminde maske düştü kel görüldü misali yüzlerdeki maskeler düşmüştür. Üretime dayalı her konuda gelişmiş ülkeler ciddi sıkıntılar yaşamışlardır. Gelişmiş ülkelerin üretimden çekilip, hizmet sektörüne yönelmeleriyle izah edilebileceğini varsayalım. Aynı ülkeler sağlık hizmetlerinde de çuvalladı. Türkiye ise Avrupa’daki toplam kapasiteye yaklaşan yoğun bakım yatak sayısı, 1 milyon 100 bini bulan sağlık personeli sayısıyla bu sürecin altından başarıyla kalkmıştır. Ne hastane koridorlarında çaresizce çırpılan insan görüntüleri, ne iş yükünün altında yıkılıp kalan sağlık personeli manzaraları yaşadık.”

”İstanbul’da çok kısa sürede her biri iki acil durum hastanesini, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesini, Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Hastanesini hizmete açtık. Bugün de açılışını yaptığımız hastanemizi İstanbullumuza ve milletimize kazandırıyoruz. Esasen İstanbul Havalimanımızdan barajlarımıza, buraya da Kars Barajı’mızın açılışını gerçekleştirdik, oradan geliyorum. Her alanda benzer neticeler elde ettik. Tüm bunlar görmek isteyen gözler, duymak isteyen kulaklar, konuşmak isteyen diller, hissetmek isteyen kalpler içindir. Kendi ülkesine, kendine halkına kör, sağır ve hissis olanlara ne yapsak fayda etmez. Milletimiz kendisine getirdiğimiz hizmetleri, kazandırdığımız hizmetleri gösterdiğimiz için hep yanımızda yer aldı. Bundan sonra da hizmet siyasetine kesintisiz devam edeceğiz.”

‘DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRDİK’

”Türkiye’yi diğer ülkelerden ayıran en önemli farklardan biri mücadeleyi demokrasi, altyapı, ekonomi, altyapı alanında vermesidir. Dünyada bizim kadar birçok cephede aynı alanda mücadele yürüten bir başka ülke yoktur. Sokakları karıştırarak milli birlik ve beraberliğimize saldırdılar. Milli iradenin göreve getirdiği hükümeti yıkmak için yapmadıklarını bırakmadılar. Yargı emniyet kumpasıyla bileklerimize kelepçe takmayı hayal ettiler. Sınırlarımıza yığdıkları çapulcuları kullanarak vatanı parçalamayı denediler. Darbe girişimiyle doğrudan hayatımıza kast ettiler. Ekonomik tuzaklarla diz çöktürüp bizden kurtulmak istediler.

Kendi senaryolarını tedavüle sokmaya çalıştılar. Hamdolsun hepsinde de milletimizin feraset, irade, basiretine çarpıp geri döndüler. Biz mücadelemizi bir adım daha öteye taşıdık. Vesayete karşı demokrasiyi güçlendirdik. Terör örgütlerinin saldırılara karşı güvenliğimizi güçlendirdik. Irak, Suriye, Akdeniz’e kadar tüm sınırlarımızda tehditleri kaynağında yok edeceğimiz yeni bir güvenlik paradigması icat ettik. Büyümeyi, istihdamı, teknolojiyi yükselttik. Bugünün değil geleceğin ihtiyaçlarını göz ettik. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimizin altyapısını oluşturduk.”

”Türkiye’yi özenen ülke olmaktan çıkarıp özenilen ülke haline getirdiğimiz için Rabbimize sonsuz hamdü sena ediyoruz. Demokrasi ve kalkınma mücadelemizde yeni bir döneme giriyoruz. Türkiye gelişmiş altyapısı, istikrarlı ve kararlı yönetimiyle yeni döneme en hazırlıklı girecek ülkelerin başında geliyor. Geçmişte benzer fırsatları kendi iç kavgalarında tükettiği için kaçıran Türkiye, bu sefer hak ettiği yere gelecek. Önümüzdeki kısa vadeli bir sıkıntıyı aşmamız gerekiyor. Salgın musibetini ülkemizden ne kadar çabuk uzaklaştırırsak o derece hızlı yol alırız. Yapmamız gereken salgını yenmek için gereken kurallara uymaktır.”

‘TEMİZLİK, MASKE, MESAFE: TMM, YANİ TAMAM’

“Son günlerde vaka ve vefat sayılarında bir miktar artış gözleniyor. Israrla üzerinde durduğumuz bir husus var, maske, mesafe, temizlik. Bu ilkeleri küçük bir takdim ile temizlik, maske, mesafe olarak değiştirerek tekrarlamak istiyorum. Temizlik, maske, mesafe; yani TMM, yani tamam.

Gönül arzu ederdi ki, ekranda izledik, bugünkü hastane açılışını kendi mekanında yapsaydık fakat bu Covid-19 sebebiyle bunu orası da bir tabi acil durum mekanı olduğu için, oraya girmek bir sıkıntı olabilirdi, onun için böyle bir açık mekanda bunu tedbiren yapıyoruz. Hastanemizin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Marmara Üniversite’miz ile Sağlık Bakanlığı’mızın kazandırdığı hastanemize Prof. Dr. Asaf Ataseven hocamızın adını vermeye karar verdik. İnşallah onun adıyla burayı anacağız.”