Erdoğan: Türkiye en büyük 10 ekonomi hedefine çok yakın

""Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaya hiç olmadığımız kadar yakınız."

Erdoğan: Türkiye en büyük 10 ekonomi hedefine çok yakın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kars Barajı açılış törenine videokonferans yoluyla katılarak kimi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ekonomide güçlü toparlanmanın başladığını ifade ederek, en büyük 10 ekonomi hedefinin çok yakın olduğunu söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’nin kat ettiği mesafeyi koronavirüs salgını döneminde gördük. Salgın sonrası yeniden şekillenecek ekonomik düzende bu altyapı hayati öneme sahiptir. Ülkemizi bu noktaya getirmek için 18 yıldır gece gündüz çalıştık.”

“İmar ve inşa yolunda attığımız her adımda engellemelerle karşılaştık. Yaptığımız her iş muhalefet tarafından ya yargıya taşındı ya da mesnetsiz iddialarla lince tabi tutuldu.”

“SALGIN OLMASA İLK ÇEYREKTE 1.5 DAHA FAZLA BÜYÜYEBİLİRDİK”

“Biz büyüdükçe ülkemize saldırılar arttı. Çok çalıştık, 2019’un son çeyreğinde yüzde 6’lık büyümeye ulaştık. 2020’nin ilk çeyreğinde salgına rağmen yüzde 4,5 büyüme elde ettik. Salgın olmasa 1.5 daha fazla büyüyebilirdik. Hamd olsun her saldırıdan güçlenerek çıkmayı başardık.”

“Salgında vatandaşımızın yanı sıra ekonomimizin de sağlığını korumaya önem verdik. Ekonomide toparlanma verileri oldukça güçlü geliyor.”

“Merkez Bankası rezervimizi yeniden 93 milyar doların üzerine çıkardık. Ülkelerle para takası görüşmeleri yapıyoruz. Böylece TL’yi dünyada işlem gören bi para birimi haline getiriyoruz. Destek paketleri ile ekonomiye adeta cansuyu veriyoruz.”

“Bu süreçten çıkacağız, inşallah eski büyüme oranlarımıza kavuşacağız. Küresel üretim ve tedarik zincirinde Türkiye’nin ağırlığının daha fazla hissedileceği bir döneme giriyoruz.”

“TEMİZLİK, MASKE, MESAFE (TAMAM)”

“Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmaya hiç olmadığımız kadar yakınız. Salgından uzak kalmakla bu mümkündür. Aynı kararlılıkla salgınla mücadeleye devam etmeliyiz. Son günlerdeki rakamlar salgında mevzi kaybetmeye başladığımızı gösteriyor. Maske, mesafe ve hijyeni, temizlik, maske ve mesafe olarak söylüyorum. Yani baş harfleri, tamam.”