Erdoğan törene video konferans ile katıldı: HDP ve CHP'yi hedef aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Köprüsü için düzenlenen törende PKK'nin siyasi uzantısı olmakla suçladığı CHP ve HDP'yi hedef alarak ''Bu iki kirli yapının bir süredir yürüttükleri siyasi ittifak, benzer eylemlerle bir ileri aşamaya taşınıyor'' ifadelerinde bulundu.

Erdoğan törene video konferans ile katıldı: HDP ve CHP'yi hedef aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’ne video konferansla katıldı. Erdoğan video konferans konuşmasında CHP ve HDP’yi hedef aldı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Bu projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu işlemle 4 kulenin de bütün blokları tamamlanıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çanakkale Boğazı’na köprü inşaatı asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek hamdolsun bize nasip oldu.

Dünyanın en uzunu ünvanına layık olan bu köprü boğazı süsleyecektir. 2023 metrelik orta açıklığı 2023 hedeflerimizin de bir ifadesidir. Rastgele konulmuş bir hedef değildir. Feribotla 1.5 saat süren boğaz yolculuğu köprü ile 6 dakikada tamamlanacak. Bu sayede elde edilecek vakit ve yakıt tasarrufu da ülkemizin kazanç hanesine yazılacaktır.

Gece gündüz yürüttüğümüz çalışmalarla 18 bin kilometreyi aşkın bölünmüş yol inşa ederek toplam bölünmüş yol uzunluğunu 27 bin kilometrenin üzerine çıkardık. Havayolu ulaşımını herkesin erişeceği seviyeye getirdik. Güçlü ulaşım altyapımız bizi ileri taşıyacak. Ülkemizi getirdiğimiz yerin önemini çok daha iyi görüyoruz. Yurdun dört köşesine binlerce hastane inşa ettik, cihazlarla donattık. Sağlık çalışanı sayımızı 1 milyonun üzerine çıkardık. GSS ile tüm vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturduk.”

‘CHP’NİN BAŞINI ÇEKTİĞİ HESİM ÖNÜMÜZÜ KESME GAYRETİNDE’

”CHP’nin başını çektiği bir kesim hep bizim önümüzü kesmenin gayretindeydi. Onlara rağmen ülkemizi şehir hastaneleri ile donatmayı sürdürüyoruz. Maalesef bu zihniyet acil ihtiyaçları karşılamak ve daha sonra da kaliteli sağlık hizmeti için başlattığımız hastane inşaatlarına dahi tahammül edemiyor. Yeşilköy ve Sancaktepe hastanelerimize israf diyebilecek kadar ufku dar.

İçişleri Bakanlığımızın sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenen vatandaşlarımıza hizmet için oluşturduğu Vefa Hizmet Destek Grupları’na yapılan saldırılar da aynı alçak zihniyetin ürünüdür.

Van’ın Özalp ilçesinde PKK’nın yaptığı ve HDP’lilerin de içinde olduğu bir terör eylemi yapıldı. Araca PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Bu saldırılarda görevli ile yoldan araca alınan vatandaşımız şehit oldu. Van’da hain saldırıyı gerçekleştirenler bedelini ödeyecekler.”

‘HEZİMETE UĞRATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

”Bu defa Adana’da Vefa Sosyal Destek grubu saldırıya uğradı. Bu saldırı yardım dağıtılırken gerçekleştirildi. Hem hakaret edip hem fiili saldırıda bulunan güruhun CHP Yüreğir İlçe Başkanı ve grubu olduğu anlaşılmıştır. Yöntem farklı zihniyet ve amaç aynıdır. PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır.

Bu iki kirli yapının bir süredir yürüttükleri siyasi ittifak benzer eylemlerle bir ileri aşamaya taşınıyor. Bu iki hadise bir ibret vesikasıdır. PKK’nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sahada sandıkta hezimete uğratmayı sürdüreceğiz. Devletin askerine, polisine, vatandaşlarına hizmet için çalışan görevlilerine saldıranlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir.”