Erdoğan telekonferansla "İlk Işık Töreni"ne katıldı

"İstanbul'un gücüne ve potansiyeline inanmayan hiç kimsenin bu şehre layık olduğu hizmeti verebilme imkanı yoktur."

Erdoğan telekonferansla

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni”ne video konferans yoluyla katıldı.

Erdoğan, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da yüklenmeyi ihmal etmedi ve “İstanbul’un gücüne ve potansiyeline inanmayan hiç kimsenin bu şehre layık olduğu hizmeti verebilme imkanı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.

Ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. İki yıllık inşaat sürecinin sonunda tünelde ışığı görüyoruz. İstanbul Havalimanı’nın ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olacaktır. İstanbul şehrin kuzey aksı üzerinde çok önemli ve verimli toplu taşıma alternatifine kavuşacaktır. Ray döşeme, sinyalizasyon işlemlerinin erkenden tamamlanarak hizmete girmesini temenni ediyorum. Yerli ve milli imkanların kullanılmasına önem verdik.”

2 HASTANE YOLDA

“Dün Yeşilköy ve Sancaktepe’deki biner odalı sağlık tesislerimizin son teftişini yaptık, inşallah bayram sonuna kadar açılışını yapacağız. Durmak yok, Koronavirüs vesaire bizi durdurmuyor. Önümüzde engel tanımıyoruz ve hedeflerimize ulaşıyoruz.

Yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Gelişmiş devletlerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde destek vererek yaşadık.”

“40 yıldır İstanbul’un hizmetindeyiz. 1994’ten beri Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak İstanbul’u hak ettiği seviyeye çıkarmanın gayreti içindeyiz. Verdiğimiz emeklerin en büyük şahidi İstanbul halkıdır. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle inşallah son nefesimize kadar bu hizmet yarışını, çıtayı sürekli daha yükseğe taşıyarak devam ettireceğiz. İstanbul’un gücüne ve potansiyeline inanmayan hiç kimsenin bu şehre layık olduğu hizmeti verebilme imkanı yoktur.”

“İstanbul mazeret değil hizmet bekler. İstanbul’un acil ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.”

‘ÖZÜR’ DİLEDİ

Erdoğan konuşmasının bitiminde koronavirüs salgını konusundan söz etti:

“Koronavirüs belasından da inşaallah kurtulacağız. Hiç endişe etmeyin. Bazı sıkıntılar size veriyor olabiliriz. Ama bunlara tahammül edersek inşallah kısa zaman bu beladan kurtulacağımıza inanıyorum. Aynı durumu ben şahsımda ailemde de şu anda sizler gibi yaşıyorum. Aldığımız tedbirlere uyarsak dünya ülkelerine göre bu işi çok daha çabuk aşacağız. Sizleri sıkıntıya düşürüyorsak özür diliyorum. Gelin sabredelim bir an önce sahil-i selamete kavuşalım.”