Erdoğan taksicilere söyledi: Twitter'a kimlik numarasıyla girilecek

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, taksi şöförünün 'rica'sı üzerine açıkladı: Önümüzdeki dönem Twitter kimlik numarası girerek kullanılacak.

Erdoğan taksicilere söyledi: Twitter'a kimlik numarasıyla girilecek

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Üsküdar’daki bir taksi durağına ziyarette bulunmuş ve duraktaki şöförlerle “sohbet” etmişti.

AKP’nin yayın organı A Haber, NATO isimli bu taksi durağındaki şöförlere Erdoğan’la ne konuştuklarını sordu.

Şöförlerden biri “Neler konuştunuz?” sorusuna “Ben özellikle Twitter’a TC kimlikle girilmesini kendisinden rica ettim. ‘Önümüzdeki zamanda o da olacak inşallah’ dedi.” ifadeleriyle yanıt verdi.

MHP TEKLİF ETMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere MHP nisan ayında, ‘İnternet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi’ hakkında TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sunmuştu. Teklifini sunan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Türkiye’den günlük erişimi 500 binden fazla olan, yurt içi veya yurt dışı merkezli sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye’de temsilcilik açma ve temsilci bulundurma zorunluluğu getirilmekte, sunmuş oldukları hizmetten yararlanmak isteyenlerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası isteme zorunluluğu getirilerek Türkiye’de sahte hesap açılmasının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır” demişti.