Erdoğan: Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak

Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan, kıdem tazminatı sisteminde tarafların mutabakat sağlaması gerektiğini söyledi, "Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak" diye 'espri' yaptı.

Erdoğan: Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz hafta kıdem tazminatına saldırı planını TOBB, TİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ başkanlarıyla görüşmüştü.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, görüşmeye ilişkin bazı ayrıntıları aktardı.

Görüşmede Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’ın ayrıntılı bilgi verdiğini, Türk-İş ve Hak-İş genel başkanlarının ise kıdem tazminatının “kırmızı çizgi”leri olduğunu belirttiğini, düzenleme için konjonktürün doğru olmadığının söylendiğini dile getiren Selvi, Erdoğan’ın da “Onu siyasete bırakın” dediğini yazdı.

Selvi’nin yazısının devamı şöyle:

“Sistem üzerinde uzun süredir çalışıldığını ifade ediyor. “Ülke için faydalı olacağına inanıyoruz” diye konuşuyor. İşveren temsilcileri “İş kanunları uzlaşma ile çıkar. Kabul etmemiz için müzakereye hazırız. Hükümet masada olsun, anlaşalım” diyorlar. Erdoğan tarafları tek tek dinledikten sonra “Bizim sosyal politikalar kurulu var. Onları da dinleyeyim” diyor. Heyet ayrılırken Cumhurbaşkanı mutabakatın sağlanmasının önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyor. Ardından “Sosyal taraflar anlaşamayacak, yine fatura bana kalacak” diye espri yapıyor.”